perjantai 12. huhtikuuta 2013

Kenkälaatikon uusi elämä

Tuli muutama päivä sitten lopullisesti kyllästyttyä meidän lehtihyllyyn, jossa on (kassini lisäksi) ollut sekalainen kasa tilattuja lehtiä, mainoslehtiä, sanomalehtiä jne. välillä enemmän, välillä vähemmän. Parhaimmillaan, tai pitäisikö paremminkin sanoa pahimmillaan, lehtipino on yltänyt melkein seuraavan hyllylevyn pohjaan asti. Ei ole ollut kaunista eikä siistiä ei, mutta siihen tuli nyt loppu ja ratkaisu. Kuvaa ei lehtihyllyn alkuperäistilanteesta ole, mutta osannette mielessänne kuvitella sen täyteen erilaista postin kuljettamaa.

Sain viime kesänä useamman kymmentä vanhoja Palveluskoira-lehtiä, joiden läpiluvussa taisi mennä useampi kuukausi (ja muutamaa yksilöä lukuunottamatta lehdet ovat kierrätetty eteenpäin uusille lukijoille). Osa lehdistä oli parissa vanhassa lehtikotelossa, jotka ovat sieltä kesästä asti odottaneet, jotta tekisinkö niillä ja niille jotain vai heittäisinkö menemään. Onneksi en heittänyt menemään, sillä jämätapetilla päällystämällä niistä tuli oikein koreat.

Kenkälaatikoita saa kenkäkaupoista muutenkin kuin kengät ostamalla, aika eriparista sakkia tuppaavat vain usein olemaan. Päällystin oranssin yksilön samansarjalaiseksi lehtikoteloiden kanssa ja näin oli sekalaiselle lehtisakille siistiä säilytystilaa tarjolla, ja käsilaukulleni arvoistaan seuraa.

Lehtikoteloiden alkuperäiskuosi.

Loputkin kenkälaatikot saanevat aikanaan päällystyksen, nyt onni suosi oranssia.

Laatikon sai kätevästi apposen auki tapetointia helpottamaan.

Kaikki valmista ja lehdet katseilta piilossa.

Laatikkoa sisältä, kuka tunnistaa päällimmäisenä olevan lehden?

Kukahan jaksaisi siistiä ja koska loput kolme hyllyä... Ja yhdet pikkuhyllyt... Ja ompelutilan... Jajaja...

6 kommenttia:

  1. Noistahan tuli tosi hienot! Kestikö kauan saada valmiiksi? Meilläkin on kauhea kasa lehtiä, muttei oikein mitään hyvää paikkaa niille. Hyvä idea :)

    http://noutajavalo.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllähän nuo nykyisellään omaakin silmää miellyttää. :)

      Sinänsä itse päällystys ei kestänyt kauaa, mutta koetin olla tosi huolellinen liimaamisen ja kuivumisen kanssa, ettei jäisi ilmakuplia ja muita epätasaisuuksia, joten yksi ilta meni aina yhden tekemisessä. Liimasin vain yhden pinnan kerrallaan ja painelin tarkasti tapetin kiinni + kirjapainojen alle puoleksi tunniksi kuivamaan suoraan ja sitten vasta seuraavan pinnan vuoro. Kansiot on päällystetty yhdestä kappaleesta, laatikossa vain kansi ja takaseinä ovat samaa palaa, muut pinnat erillisillä paloilla. Liimana käytin Erikeeperiä, kaadoin sitä purkkiin ja maalipensselillä levitin. Toiset tällaisiin askarteluihin hieman ohentaa sitä vedellä juoksevammaksi ja helpommin levittyvämmäksi, mutta itse en ohentanut lainkaan.

      Poista
    2. Kiitos tarkennuksesta! Eipä tuo sitten niin kovin iso homma ole, varsinkaan jos ei niin täsmäntarkasti laita. Meillä olisi just ylijäämätapettia ja Erikeeperkin taitaa löytyä jostain nurkista... Vielä pitäisi noita kenkälaatikoita käydä kyselemässä, niin voisi kokeillakin.

      Poista
    3. Täälläpäin ainakin tosiaan kenkäkaupat ihan mielellään luovuttaa niitä laatikoita, kun nätisti kysyy ja kertoo, että tarvis askarteluun ja säilytykseen. :) Toki saattaa muistakin kaupoista löytyä sopivaa laatikkoa, jossa jotain pientä tavaraa on kauppaan tullut.

      Poista
  2. Hei mahtava idea! Kiitos tästä! Meiltäkin löytyy vanhaa tapettia. Pitää vaan jostain etsiä sopiva laatikko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ilo olla avuksi, askartelupuuhiin vain ja sitten paikat järjestykseen. :)

      Poista