sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Tankarin majakkasaari


Tankarin saari on vuosisatojen ajan tarjonnut suojaansa rannikon kalastajille ja hylkeenpyytäjille sekä opastanut merenkulkijat turvallisesti pääsatamaan.Merenkulkijoiden oppaaksi saarelle rakennettiin kivikummeli, jonka näkyvyyttä lisäsi kummelista esiinpistävien rautatankojen päihin kiinnitetyt tynnyrit.


Vielä nykyäänkin käytössä oleva majakka valmistui vuonna 1889.


Saaren pohjoisosan majakanvartija- ja luotsiyhteisön maalatut tuvat nousivat majakan ympärille.
Kesäisin saarella asuneiden silakanpyytäjien ja heidän perheidensä elämäntavasta taas kertoo saaren itärannan suojaisen sataman ympärille rakentunut tunnelmallinen kalastajakylä.
Nykyään viihtyisältä saarelta löytyy myös useita pieniä kesämökkejä.

Saaren kasvusto on paikoin kauniin vehreää, mutta viehätyksensä on myös karummassa ja kivikkoisemmassa maisemassa.


2 kommenttia:

 1. Kivan näköinen paikka. Piti ihan googlata missä tällainen Tankarin majakka on, kun en ollut siitä kuullut, mutta eipä ihme, kun ei ollutkaan näiltä vesiltä vaan sieltää ylempää Kokkolasta, tietenkin =)
  Ihania nuo kalastajatorpat!
  Jännä tuo iso kummeli. Paljon suurempi kuin täkäläiset saaristomeren kummelit, ainakin sikäli kuin itse tiedän, ja täällä päin ne on yleensä valkoiseksi maalattuja.
  Kivoja paikkoja tuollaiset majakkasaaret! Kiitos esittelystä, nyt tiedän vähän Tankarin majakastakin, ennen en tiennyt edes olemassaolosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa ihan tekstin alussa oli linkkikin lisätietoihin, mutta kyllähän se googlekin löytää. :) Ja kiitos, oli tosiaan hieno ja käymisen arvoinen paikka ja vähän tuli kimmoke, että pitäisi päästä uusillekin saariristeilyille jonnekin muualle, josko löytyisi vähän vastaavia paikkoja. Sehän se onkin hienoa, kun täältä omastakin maasta löytyy niin paljon nähtävää, ettei kaikesta edes tiedäkään. :)

   Poista