perjantai 12. kesäkuuta 2015

Salainen harrastushaave - koiratanssi

En ole tainnut kuin yhden kerran aiemmin mainita täällä mitään koiratanssista ja sekin oli kaiken muun treenipäivityksen lopussa, jonne kaikki ei varmaan edes jaksaneet lukea. Tämä oli siis tammikuulla ja videollakin oli Lumesta muutamassa eri seuraamispaikassa eli ns. positiossa. Olen opettanut niitä Lumekselle ihan huvikseni ennen kuin tiesinkään mitään koiratanssista. Kerran sitten osuessani netissä HTM - eli heelwork to music - videoita katsomaan, hoksasin, että täähän on just sitä, jota Lumes osaa jo.

Toissa vuonna olisi ensimmäistä kertaa ollut koiratanssikilpailut "lähellä" eli sellaisen parinsadan kilometrin päässä. Ei oltu kuitenkaan harjoiteltu mitään ohjelmaa, niin jäi lähtemättä. Viime vuonna kävi sama homma. Tänä vuonna sitten ajattelin, että laitan ilmoittautumisen menemään oli harjoiteltu tai ei, ja niin tein. Kummasti antoi ilmoittautumismaksun maksaminen motivaatiota alkaa suunnitella ja harjoitella sitä esitystäkin... Alunperin ilmoitin molemmat koirat, mutta tuntui sittenkin liian hankalalta miettiä kahdelle koiralle ohjelmat, joten peruin Mestan osuuden.

Positio: koira ohjaajan jalkojen välissä kuono eteenpäin

Lumeksen tanssimusiikkina oli Rölli ja Metsänhenki-elokuvasta Lakeijan manaus, kesto 1min55s ja eri positioita oli neljä: 1. Koira ohjaajan edessä oikea kylki ohjaajan jalkoihin päin ja tässä kuljettiin (koirasta katsottuna) eteenpäin ja sivuaskelia oikealle, vauhteina juoksu ja kävely. 2. Koira ohjaajan jalkojen välissä kuono eteenpäin ja tässä kuljettiin eteen- ja taaksepäin sekä pyörittiin ympyrää vasemmalle ja oikealle, vauhteina juoksu ja kävely + temponmuutoksia. 3. Koira ohjaajan vasemmalla sivulla oikea kylki ohjaajan vasempaan jalkaan päin ja tässä kuljettiin eteen- ja taaksepäin, oikealle sivuaskelia sekä pyörittiin ympyrää vasemmalle, vauhteina juoksu ja kävely + temponmuutoksia. 4. Koira ohjaajan edessä kuono ohjaajaan päin ja tässä kuljettiin eteenpäin vauhtina juoksu. Lisänä muutama temppu positioista seuraavaan siirtymisissä.

Lumes oli innoissaan, niin kuin aina, ja yli-innokkuudesta johtuen sille kävi pari mokaa, jotka itse paikkailin ja yhdessä tempussa erkani yli kahden metrin päähän, mikä on HTM:ssä virhe. Koiratanssissa on aina kolme tuomaria ja heidän antamiensa pisteiden keskiarvo on lopullinen tulos. Arvosteltavina asioina ovat tekninen laatu (seuraamispositioiden ja liikkeiden määrä + seuraamisen ja liikkeiden laatu) ja taiteellinen vaikutelma (yhtenäisyys ja kumppanuus + koreografia). Meidän tekniset pisteet oli 87,67/100 ja taiteelliset 88/100, kokonaispistemäärä 175,67/200 + luokanvaihtoon oikeuttava kunniamaininta ja voitettiin meidän luokka ja pisteetkin tais olla koko päivän parhaat.

Tuomarit kirjoittavat arvostelulomakkeisiin lyhyesti kommenttia esityksestä, tässä meidän saamat:

"Erittäin ihana ja tarkka esitys. Positioita oli selkeesti opeteltu ja ne oli erittäin tarkkoja. Musiikin temponvaihtelutkin nähtiin esityksessä. Upea ehjä kokonaisuus."

"Kiva esitys, jossa koira piti hyvin positiot ja etsiytyi niihin hyvin."

"Hyvällä asenteella työskentelevä koira, jolla oli kiva idea esitetyistä positioista. Mukana jo eri suuntiakin. Ohjelma eteni pääosin sujuvasti. Poislähetykset jalkojen välistä rikkoivat kokonaisuutta. Nätisti ohjattu!"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti