sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Elmerin kesäretki

Elmeri (kuka Elmeri?) lähti käymään Raahessa, ihan tuosta vaan ykskaks. Vipattaa se menojalka aina välillä itse kullakin, joten miksipäs ei myös tontunkin töppösissä.

 
Kari Juvan veistospuistossa Elmeri viihtyi. Kiipeily patsaiden päälle oli varmaankin kiellettyä, mutta tontuilla lienee erikoislupa aika moniinkin asioihin - tai näin ainakin olen päätellyt. 
Tämä kartano ei ollutkaan kartano vaan aivan sairaan hieno Raahen Keskuskoulu! Jos ei noissa puitteissa opiskelu maistu niin ei sitten missään.
Pyhän Kolminaisuuden kirkko oli näyttävä ilmestys, mutta kirkkoa enemmän Elmeriä kiinnostivat kirkkopihan vanhat hirsirakennukset. Niihin maisemiin Elmeri meinasi jämähtää kokonaan, ties vaikka siellä olisi joku sukulaistonttu asustellutkin...
Saloisten kirkon kellotapuli on niinkin vanha kuin vuodelta 1787. Yli 150-vuotiaalla vaivaisukolla on ilmeisesti Elmerin tapaan vielä vetreät jalat, kun se on jouduttu "köyttämään" kiinni kellotapuliin. Eipä ihme, että vetää ilmeen vakavaksi.


2 kommenttia:

  1. Kotimaan matkailu avartaa - tonttujakin :) Vaikka ne varmaankin joulun aikaan näkevät maailmaa aika laajaltikin kiiruhtaessaan kaikissa kodeissa pukin apulaisena. Nähtävyyksien katselu saattaa kuitenkin olla niillä matkoilla vähän niin ja näin, kun jouluyönä tontuilla pakkaa olemaan muita kiireitä :)

    Ja olipa upea rakennus tuo Raahen Keskuskoulu. Hienoa, että lapsilla ja nuorilla on tuollainen 'linna' käytössään! :)

    VastaaPoista
  2. Totta turiset, eipä siinä lapsia (ja aikuisia) tarkkaillessa ja myöhemmin lahjoja jakaessa liene nähtävyyksille olla aikaa ja muu osa vuodesta taas menee varmaan aika tiuhaan lahjapajalla askaroidessa. Riihitontun taas pitää pysytellä riihessään, tallitontun tallissaan jne. että kovin on suppea tuo tonttujen maisemapiiri.

    VastaaPoista