keskiviikko 26. elokuuta 2015

Mikä on tokossa tärkeintä?

Haluan, että koirilla on treenatessa aina hauskaa - minun kanssani. 
Mielestäni kaiken koirien kanssa harrastamisen perimmäinen ja tärkein tavoite on tuottaa mielihyvää erityisesti sille koiralle, ja toki siinä sivussa myös omistajalleenkin. Olla mukavaa, yhteistä puuhaa. Ei treenaamisen tarkoitus ole hinkuttaaa liikkeitä vaan pitää hauskaa, ja koska kyse on nimenomaan yhteisestä harrastuksesta, hauskanpitokin tapahtuu yhdessä. Haluan, että koirat ilahtuvat jo pelkästä treenikentälle pääsemisestä, että ne odottavat innoissaan, mitä kivaa tällä kertaa tehdään.
Haluan, että koirat pursuavat energiaa - ja kanavoivat sen yhteistyöhön kanssani.
Minulle antoisinta koirien kanssa harrastamisessa on se, että ne kaikessa vauhdikkuudessaan ja vallattomuudessaankin valitsevat minut toimintansa kohteeksi, haluavat - saavat! -  tehdä kanssani ja noudattaa ohjeitani. Se, miten niiden silmistä ja olemuksesta paistaa ilo, onni ja tyytyväisyys, kun saavat tehdä, toimia ja totella. Ei treenaamiseen tarkoitus ole se, että omistaja vie ja koira vikisee, eikä toisaalta toisinkaan päin, vaan molemminpuolinen innostus ja halu tehdä yhdessä. Haluan, että koirat treenikentälle saapuessa aivan kiemurtelevat innosta, mutta samanaikaisesti hakevat minulta lupaa ja ohjeita toimintaan.Haluan, että koirat työskentelevät minulle - eivät palkalle.
Koen tärkeänä sen, että koiraa pystyy palkitsemaan monipuolisesti erilaisilla palkkaratkaisuilla. Yhtä tärkeää on koiran luotto siihen, että palkka on aina jossain, ja että se pystyy, kykenee ja haluaa työskennellä riippumatta palkan laadusta ja sijainnista. Haluan, että koira tekee pyyntöjeni mukaan siksi, että pyydän, eikä siksi, koska palkka.2 kommenttia:

  1. Hyviä ajatuksia, tähän tulisi tähdätä! Itse turhaudun hyvin helposti, mutta treenikentällä pyrin rakentamaan harjoitukset niin, että AINA on kivaa - molemmilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja itselläni vähän sama juttu tuon turhautumisen kanssa, joutuu kouluttamaan itseäänkin kovasti. :)

      Poista