keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Temppu päivässä jouluun asti - etujalat ilmassa

1.12. Suukko    2.12. Käsisuudelma    3.12. Heiluta häntää    4.12. Juo    5.12. Venyttely
 6.12. Kaiva    7.12. Ravista   8.12. Noutaminen    9.12. Namietsintää  10.12. Lähettinä toimiminen

"Orava", "pupu", "pyydä", "istu nätisti" - tällä tempulla on monta nimeä. Tämä temppu on helpoin opettaa pyytämällä koira ensin istumaan ja siitä namilla, pitäen nami koko ajan lähellä koiran kuonoa, houkutella ylöspäin. Toiset koirat hoksaavat heti nostaa etujalat ilmaan namin perässä. Joillekin toisille koirille asia sen sijaan täytyy opettaa osissa ja palkataan koiraa ensin jo siitä, että koira katsoo namin perässä ylöspäin, sitten kurkottaa kaulaansakin vähän ylöspäin, kurkottaessaan nostaa toista etutassuaan hieman ilmaan jne. Ei myöskään haittaa, jos koira alkuvaiheessa tukeutuu etutassuillaan käteen. Tasapainon kehittyessä koira pysyy paremmin asennossa ilman apuakin ja kädella tukemista voidaan vähentää. Kirjan ohjeita koiran nostamisesta pannalla ylöspäin ei kannata noudattaa, temppu on helppo opettaa kuvailemallani koiraystävällisemmälläkin tavalla.


2 kommenttia:

 1. Nämä teidän temput on niin mainioita :D Ja tämäkin temppu näyttää kivalta tuplana, ritirinnan.
  Olipa mukavaa, kun huomioit tekstissäsikin koiraystävällisen tavan tempun opetuksessa. Temppujenkin tekeminen pitää olla hauskaa, ei pakkopullaa tai väkisin vääntämistä.
  Odotan jo innolla seuraavaa temppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän tässä itse jo meinaa kyllästyä kirjoittamaan joka päivä vain tempuista, mutta onneksi koirat tykkäävät, niin ehkä tässä jaksaa jouluun asti. :)

   Poista