maanantai 26. joulukuuta 2016

Tokoiltaisiinko?

Vaikka me Mestan kanssa syksyyn asti kuuluttiinkiin meidän kennelpiirin nuorten koirien tokorinkiin ja käytiin lähes kaikissa treeneissä, en oikeastaan ole koko kevään ja kesän aikana uhrannut juuri ajatustakaan tokolle tämän vuoden päätavoitteiden ollessa täysin palveluskoirakokeissa. Vasta marraskuulla viimeisen hakukokeen jälkeen tuli mieleen, että ehkä nyt voisi taas vähän tokoillakin. Tokointoa vähän vain latistaa vanhan treenihallin purkutyöt, koska uuden treenihallin koko on niin paljon pienempi, että tokokokeet näyttävät sieltä loppuneen. Ennen niitä oli lähemmäs kymmenen talven aikana, joten oli erittäin hyvät talvitokoilumahdollisuudet kokeidenkin osalta.


Mä en vaan ymmärrä tuota koiraa, tai koiria, miten ne voi muistaa kaiken niin hyvin! Erittäin pienin odotuksin kokeilin yhden kerran Mestalle kotona tunnistusnoutoa ja sehän toi oikean kapulan. Jämäkapuloilla sama Lumekselle ja sekin toi oikean kapulan. Kumpikin on tainnut tehdä tunnaria viimeksi kesällä? Tai paremminkin keväällä? Sama testiin hallilla, hyvin pienin odotuksin jälleen, ja molemmilla toimii ongelmitta. Jos ne ei edes puolessa vuodessa unohda tunnaria niin onko tässä pakko alkaa ajatella kokeita? Tosin koetilanteessa toimivuutta ei tiedä kuin vasta ollessaan siinä koetilanteessa...


Ruutua on sentään tehty muutaman kerran kesällä ainakin Mestan kanssa. En kylläkään muista, olisiko jopa kaikki kerrat olleet siten, että Mesta on saanut nähdä palkan viemisen. Nyt ollaan harjoiteltu ruutua kahdessa uudessa hallissa enkä edes ensimmäisillä kerroillakaan näyttänyt Mestalle etukäteen palkkaa ja silti se juoksi suoraan ruutuun. Lumes ei muistaakseni ole ruutuillut kesällä ollenkaan, kun ei sen kanssa mihinkään tokokokeisiin ole ollut tarkoitus enää mennä. Nyt hallissa se kuitenkin on näyttänyt kaipaavan vähän vaihtelua tanssitreeneihin ja olen tehnyt sen kanssa tokojuttujakin ja herttinen sentään, kun sekin juoksee sinne ruutuun ilman apuja. Onko ihan pakko alkaa katella kokeita? Joskin se on himppusen vaikeaa, kun ei ole niitä kokeita...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti