sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Tanssivat lapinkoirapojat

Koiratanssikilpailuja on tällä tietoa tälle vuodelle suunnitelmissa yhdeksän. Ei siis yhdeksää kilpailua, mihin me mennään, vaan ylipäätään alustavan tiedon mukaan koiratanssikisoja tälle vuotta järjestetään yhdeksän. Se on ihan hurjan vähän verrattuna muihin koiraharrastuslajeihin. Paikkakuntia, joissa koiratanssikilpailuja järjestetään ovat Akaa, Jyväskylä, Janakkala, Tampere ja Oulu. Jos haluaa kisata tässä lajissa, niin oikein paljon valinnavaraa ei ole, että koska ja minne menee kisoihin. Meidän lyhin koiratanssikisamatka on ollut 200km ja pisin 300km, tänä vuonna saatetaan joutua vielä ylittämään tuo kolmisatanenkin. Olisi varmaan pitänyt hurahtaa johonkin yleisempään lajiin...

Käytiin taas (no taas ja taas, syykuussa edellisen kerran) kisaamassa ja ensimmäistä kertaa Mestakin oli osallistujana. On pitänyt ilmoittaa se mukaan jo aikaisemminkin, mutta on tuntunut liian vaikealta suunnitella ja muistaa ohjelma kahdelle koiralle. Nyt vihdoinkin tuntui, että kokemusta Lumeksen kanssa on kertynyt sen verran, että selviytyisin toisestakin koirasta mukana. Harmillisesti olin kisaviikonlopun sairaana ja viisas olisi jäänyt kotiin, mutta olin maksanut sen verran paljon ilmoittautumismaksuista, etten viitsinyt olla lähtemättä, kun ei kuitenkaan aamulla vielä kuumetta ollut ja mies lähti mukaan kuskiksi. Kisapaikalla olo olikin sitten niin huono, että istuin vain koirien häkin vieressä lattialla itseäni keräillen ja toivoen, että pysyisin pystyssä esityksien ajan.

Mestan kanssa en pystynyt ennen kehäänmenoa harjoittelemaan yhtään, heikotti liikaa, joten heittelin sille vain muutamia nameja lattialle, ja Lumeksen ohjelman kuivaharjoittelun kehääntutustumisajalla jouduin jättämään väliin. Mesta olikin vähän hämmentynyt esityksen läpi, se ei oikein ollut tajunnut, että ollaan jossain treenitilassa (niitähän ne kisapaikatkin on), musiikki soi kovalla (kotona vaan tietsikalta kuunneltu) ja ensimmäistä kertaa mentiin ohjelma läpi ilman välipalkkoja. Lumes taas käytti mun keskittymisen puutteeni totaalisesti hyödykseen ja veti ihan omia koreografioita vähän joka väliin. Tuntui, että esitys meni ihan pipariksi, mutta jälkeenpäin esityksen videolta katsellessa näkyi, että ihmeen hyvin sain pidettyä ohjelman kasassa eikä se hullummalta Lumeksen suunnitelmamuutosten kanssakaan näyttänyt.

Lajina molemmilla HTM (seuraamista musiikin tahtiin) ja Mestalle 179p + kuma + luokkavoitto, Lumekselle 166p + serti + luokkavoitto. Mesta saa seuraavaksi osallistua avoimeen luokkaan ja Lumekselta puuttuu enää yksi serti koiratanssivalionarvosta. Koiratanssissa ensimmäisen ja viimeisen sertin välillä pitää tosin olla vähintään yksi vuosi ja yksi päivä, joten vasta heinäkuun puolivälin jälkeen on mahdollisuus yrittää valioitumista. Vaihtelu virkistää, joten seuraaviin kisoihin mahdollisesti osallistutaankin sitten freestyle-puolelle...4 kommenttia:

 1. Ompas kivan näköistä :) toi laji näyttää kyllä tosi hauskalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan tosiaan kisattu nyt tuossa koiratanssin seuraamis-lajissa, mutta sen lisäksi on vapaaohjelma (freestyle), jossa koirat esittää erilaisia temppuja/tehtäviä, se on vielä hauskemman näköistä. :)

   Poista
 2. Pätevät lappalaiset. Onnea tuloksista :)

  VastaaPoista