lauantai 11. maaliskuuta 2017

Äkkilähtö agikisoihin

Viime viikon perjantaina Facebookin uutisvirrassani näkyi seuraavalle päivälle epävirallisten agilitykisojen mainos, koska pari kaveriani olivat merkanneet olevansa kiinnostuneita tapahtumasta. Mietin, että noinkohan sitä voisi lähteä kokeilemaan, kun ei Lumes ole tehnyt agia kunnolla vuosiin ja Mestakin viimeksi kesällä 2015. Tai no menneenä kesänä Mesta meni kerran pari hyppyä ja putken lappalaiskoirien kesäleirillä ihan vaan valokuvia varten ja sit käytiin molempien kanssa esiintymässä kesätapahtumassa ja siellä oli putki-hyppysarjaa. Tänä vuonna kolmesti vähäsen tehty jotain ja siitä on pitkä matka vielä kokonaisiin ratasuorituksiin. Koska Lumeksen astutushommat ei menneet ihan putkeen (joko nartulla ei ollut oikeat päivät anteliaasta olemuksesta huolimatta ja homma ei siksi onnistunut loppuun asti, tai sitten Lumeksella oli enemmän intoa kuin taitoa), mikä harmittaa ihan vietävästi, niin päätin käydä piristämässä itseäni ja koiria sitten agikisoissa.

Jos olisin tiennyt lähteväni kisaamaan, olisi tehnyt ne tämän vuoden parit treenit vähän eri tavoin, mutta enpä tiennyt. Lumeksen ilmoitin vain mölli hyppyradalle medi-luokkaan, se ei ole telineitä mennyt kuin joskus niin kauan viimeksi, etten edes muista (no pk A-esteen viime kesänä pari kerta), niin en viitsinyt kisatilanteessa niitä kokeilla, vaikka tuskin ongelmia olisikaan ollut. Mesta on mennyt agilityn A-estettä viimeksi silloin 2015, mutta pk A-estettä sentään viime vuonna useamman kerran ja puomin ehti muutama viikko sitten suorittaa yhden kerran, tosin sekin oli harjoituskorkeudella agilityn alkeiskurssin koiria varten. Sitten on tehty pari kertaa putken ja muutaman hypyn sisältävää minirataa. Mestan ilmoitin makseihin mölli hyppy- ja agilityradoille. Kovin korkealla ei ollut odotukset kisaratojen sujuvuuden suhteen näin vähien treenien vuoksi.

Hupsut söpöset omia vuorojaan odottelemassa.

Lumeksen vauhdissa näkyi astutuspuuhat, mutta muuten se meni ratansa kuin mitään taukoa lajista ei olisi ollutkaan. Päästiin palkinnoillekin, mutta kävin sanomassa, että Lumes oli vain "eläkehumputtelemassa" ja on aiemmin kisannut, mölliratojen palkintoihin kun ei saanut osallistua jo virallisissa kisanneet koirat. Mesta meni hyppyradan tosi hyvällä fiiliksellä, agirataa ei ihan yhtä kovalla vauhdilla, ja jos alettais treenaan kunnolla agia (ehkä vähän innostuin), niin mun pitäis kyllä tosissaan kiinnittää itseeni huomiota... Mesta voitti hyppyradan ja agiradalla oli toinen.


Tällä kertaa ei tullut hienoja palkintoposeerauksia. Lumes ois vaan halunnut mennä jo syömään luuta eikä olla yhtään missään tyhmissä kuvissa ja Mestaa harmitti, kun Lumeksella oli luu, koska Mesta itse ois vaan halunnut syödä luuta eikä antaa sitä millekään Lumekselle ja pitää itse jotain tyhmää donitsia.

4 kommenttia:

 1. Ei uskois, että on niin paljon aksataukoa alla. Hienosti meni! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nähtävästi kerran opitut asiat pysyvät edes jokseenkin muistissa. :)

   Poista
 2. Tuo kurkkauskuva! En kyllä kestä! <3 Niin ovat nättejä molemmat.
  Hieno suoritus molemmilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli pakko laittaa se tuohon vielä erikseen, vaikka oli videon alussakin. :)

   Poista