sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Viimeinen pala antibioottia

Eilen oli Mestan viimeiset antibioottiannokset. 24 päivää se kuuri jo kestikin (14+10), että toivottavasti ei ihan heti perään tarvitse uutta aloittaa. Aamuin illoin on ruuan mukana mennyt tablettia nassuun.Tardak-piikin annosta tuli tänään kuluneeksi kaksi viikkoa. Pitäisikin tuossa alkuviikosta soitella lääkäriin, jotta saa varattua ajan kontrolliin ja mahdollisesti Tardakin uusimiseen, tai että onko ylipäätään tarvetta nyt heti kontrolliin ja/tai pistoksen uusimiseen.Sain silloin Tardak-pistoksen yhteydessä lääkäriltä mukaan pikatestiliuskoja, jotta voin itse tarkistaa niiden avulla, vieläkö Mestan virtsassa on verta eikä tarvitse jokaista näytettä lääkäriin kiikuttaa. Se oli hyvä, kätevä ja kukkaroa säästävä idea.Näytteen ottaminen onkin vain sitten oma juttunsa. Mestakin osaa kyllä pissiä käskystä, mutta yleensä sillä käskyllä saa itse valita sen pissimispaikan enkä minä kyykistele vieressä kauhan kanssa. Muutama päivä sitten sain näytteen otettua, tänään kokeilin uusiksi, mutta Mestalla ei ollut pienintäkään aikomusta pissiä kauhaan...Torstaina olin testitikusta katselevani, että ihan keltaiselta näytti. Alimman ruudun pitäisi siis muuttua vihreäksi, jos virtsassa on verta. Joko pitkä antibioottikuuri viimeinkin puri mahdolliseen eturauhastulehdukseen (joka oli siis yksi mahdollinen selite virtsan verelle), Tardakin hormonit tehosivat nopsaan tai molempien yhteisvaikutus paransi tilanteen. Jospa se olisi tällä ohi? Kokeilen tosin huomenna vielä ottaa uusiksi näytteen, jotta näen vielä toisenkin kerran, mitä testitikku siitä tuumaa.

Ennen

Jälkeen

6 kommenttia:

 1. Nuo liuskat on hitsin käteviä, jos esim. epäilee koiralla pissatulehdusta. Stixasin ite viime keväänä Nutun ja sen testin perusteella sain puhelinsoitolla ab-kuurin apteekkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en vaan tiedä, että mitä ne kaikki muut ruudut tarkoittaa, kun mulle kerrottiin vaan se alin tässä yhteydessä. :D Mut joo, käteviä kyllä ovat, pitää jatkossakin koittaa saada näitä kotiin varalle.

   Poista
 2. Ihania kevätkuvia! Hienoa, että Mesta vaikuttaa voivan paremmin - toivotaan, että ei tule takapakkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätaurinko oikein kutsuu kuvaamaan, sitä ei voi vastustaa! :) Näitä on vielä pitkä liuta lisääkin, kun vaan saan tungettua niitä aina johonkin väliin... Tänään Mesta pissi kiltisti kauhaan heti ekalla käskyllä ja keltaista näytti tikku edelleen, että en ainakaan kuvitellut vain sitä edellistä, joten ehkä se oikeasti nyt on parempaan menossa. :) Ellei sitten kuurin antibiootin loputtua ja/tai Tardakin vaikutuksen loputtua palaa oireilu.

   Poista
  2. Toivotaan, että ei palaa. Pidän peukkuja!

   Poista
  3. Kiitos! :) Ainakin eilen tikku pysyi vielä keltaisena, huhtikuulla käydään sitten lääkärillä kontrollissa.

   Poista