sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Ilopilleri

Olen joskus ohimennen maininnutkin siitä, miten koirien ollessa pentuja, en ole kieltänyt niitä tienvarren roskien noukkimisesta vaan päinvastoin kehunut ja palkannut nameilla. Ajatuksena tässä siis ollut, että koirat haluaisivat näyttää minulle, mitä löytävät, eikä niille tulisi sellaista käytöstarvetta, että salaa/äkkiä hotkaistaan jotain kitusiinsa + harrastuksien kannalta on positiivista halu ottaa erilaisia juttuja suuhunsa ja kantaa/tuoda niitä minulle + mielestäni on söpöä, kun ne ilahtuvat roskien löytymisestä ja tahtovat kantaa niitä ja osa kulkeutuu vähitellen meille kotiinpäin samalla ja pääsevät sinne, minne kuuluvat, eli roskikseen. Samalla idealla kotonakin on kehuttu ja palkattu myös kiellettyjen tavaroiden kantamisesta, jotta tuovat ne minulle eivätkä jää minnekään piiloon pureskelemaan. Tottelevat ulkoillessa toki myös kieltoa, jos joskus huomaavat jotain, jota en halua niiden ottavan suuhunsa, mutta harvemmin mitään niin ällöä tai vaarallista löytyy.


Muutama viikko sitten metsälenkiltä palatessamme Mesta noukki tienpenkalta Kismet-kääreen ja esitteli sitä oikein polleana. Osuikin sopivasti kohdalleen, että kun osassa Kismettejä on kääreessä ns.omistustekstejä, että kelle vaikkapa lahjaksi suklaan antaa, niin Mestan löytämässä luki "Ilopillerille". Tosin Lumeksen huomatessa, mitä Mesta oli löytänyt, sekin olisi halunnut kantaa sitä, joskaan en tiedä, johtuiko se siitä, että Lumes niin kovin tykkää suklaasta ja haistoi sen herkkutuoksun kääreessä, vai että onko Lumes mielestään enemmän ilopilleri kuin Mesta. :D
4 kommenttia:

 1. Aijoo! Tuota joskus ajattelinkin. En vain ällötykseltäni ole muistanut. Inhottaa kaiken maailman paperit ja nenäliinat, mitä pentu löytää maasta. :D Olisihan se toki parempi opettaa koira esittelemään löytöjään. Varsinkin kun se saa paljon olla vapaana, jolloin en välttämättä näe, mitä kaikkea se hotkaisee kitusiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskustassa asuessa Lumes pentuna nosteli jotain hyperällöjäkin juttuja (kuten käytettyjä "niitä"), äkkiä vaan nami suuhun, niin tipahtaa ällötys maahan ja uutta namia koiralle, ettei ota uudestaan. :D Mut onneks se oli tosiaan harvassa eikä sinänsä koiralle vaarallista, itselle vaan kammotus... Nykyään ne bongaileekin lähinnä vaan kivempia juttuja, kuten muovipulloja, pahvimukeja, karkkipusseja, pudonneita hanskoja yms.

   Poista
  2. Yääh. :D Pitäisi kai ensin löytää se joku superhyperübernami. :D Koulutus tahtoo pikkukersan kanssa takuta, kun ei ole riittävästi herkuilla vääntävoimaa. :D

   Poista
  3. Tsemppiä supernamin löytämiseen (ja tehon säilymiseen)! Onneksi nää omat on sen suhteen olleet aika helppoja.

   Poista