lauantai 14. lokakuuta 2017

Elämänilon kirja

Minulla on jo ainakin vuoden (paha minä) ollut hyllyssä book crossing-kirja nimeltään Elämänilon kirja (Charlotte Davis Kasl). Ei muka näinkään pitkässä ajassa ole ollut aikaa lukea, tai edes vilkaista, sitä läpi. Muutama päivä sitten tartuin kuitenkin vihdoin tuumasta toimeen ja kirjaa kansiin. Alkuun päästyäni totesin, että ihan lukemalla lukea ei taida tätä kirjaa tarvita käydä läpi, sivujen silmäily riittää ja mahdolliset kiinnostavimmat kohdat voi sitten lukea kunnolla. Kirja ei sinällään ole huono, en vain taida kuulua ihan suoraan sen kohderyhmään.

Kirja alkaa lauseella "Toivon runsain mitoin rakkautta ja myötätuntoa maailmaan, jotta kaikilla ihmisillä olisi ruokaa, suojaa, turvaa ja elämäniloa." Ensimmäisenä tämän lauseen luettuani tuli mieleen, että sanan "ihmisillä" voisi ihan hyvin korvata myös sanalla "koirilla". Koska 4-10.10. vietettiin eläinten viikkoa, jonka teemana tänä vuonna olivat luonnoneläimet, tuli seuraavaksi mieleen se, että sanan "koirilla" voisi korvata sanalla "eläimillä". Viimeisenä ajattelin, että oikeastaan siitä voisi ottaa kokonaan sen yhden sanan pois, jolloin lause kuuluisi "Toivon runsain mitoin rakkautta ja myötätuntoa maailmaan, jotta kaikilla olisi ruokaa, suojaa, turvaa ja elämäniloa."
2 kommenttia:

  1. Kunpa se olisi niin yksinkertaista! Vaan aina voidaan aloittaa siitä, että "ole itse se muutos, jonka haluat nähdä".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Jos jokainen ajattelisi ja tekisi pienenkin palan, niin yhdessä niistä koostuisi suuri kokonaisuus. Ainahan sitä saa haaveilla. :D

      Poista