tiistai 5. joulukuuta 2017

Temppu päivässä jouluun asti - esineen nostaminen

1.12. Ympäri pyöriminen (kanitemppu) 2.12. Jalkojen välistä pujottelu 3.12. Sivuaskeleita "nenät vastakkain"  4.12. Takaperin

Kaikilla kaneillani on ollut tyyli nostaa sivuun niiden eteen laitetut esineet, oksat yms. ja Neiti nostelee myös itsekseen huoneessa kulkiessaan tavaroita sinne tänne, jos mielestään ovat sen tiellä. Tätä valmista taipumusta olen hyödyntänyt tämän tempun opettelussa siten, että laitoin kipposen tai kupposen Neidin eteen ja sen ottaessa siitä vähänkin kiinni, oli heti palkkanami naaman edessä valmiina syötäväksi. Syömisen ajaksi nostin purkin pois ja sitten taas uudelleen Neidin eteen. Neiti hoksasi nopeasti, että tästäpä näköjään saapi palkkaa, jolloin se alkoi hakeutumaan myös siitä hieman etäämmälle laittamieni kippojen luo ja nostelemaan niitäkin. Toisinaan Neiti innostuu hieman liikaa ja häipyy tiehensä purnukan kanssa, niin kävi näissäkin kuvauksissa. Videolla käytössä on metallitölkki, ei kovin hammasystävällistä, mutta sattui olemaan lähinnä, kun kuvailemaan aloin.


8 kommenttia:

 1. Kunnioitusta herättävää, että olet jaksanut opettaa kaneillekin temppuja! Kauanhan menisi, jos tuosta lähtisi harjoituttamaan kanille noutamista? (Vai joko se on seuraava kanitemppu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidetaan olla vielä kaukana noutamisesta, kun suunta tavaroiden kanssa on vauhdilla minusta pois päin. :D Mutta kyllähän se varmasti ainakin jollain lailla onnistuisi, jos projektiksi ottaisi.

   Poista
 2. Ihan huippu juttu! Saisit varmaan meikäläisenkin temppuilemaan, ja se olisikin varsinainen saavutus ;) Minä edustan mäyräkoirien jääräpäisempää lajia, käskyt eivät lainkaan toimi, neuvottelu saattaa johtaa toivottuun tulokseen, riippuen lahjonnan asteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Párek! Sinähän kuulostat aivan samalta kuin kanit - tekevät temppuja silloin kuin lystäävät ja palkkiot ovat kunnossa, ja siitä huolimatta saattavat toisinaan vain yhtäkkiä häipyä paikalta kesken (ainakin minun mielestäni) kivan temppuhetken. Tule tänne vaan niin kokeillaan. :D

   Poista
 3. Onpa hauska nähdä myös kanien temppuilua ja aktivointia. Mun kanit oli samanlaisia tavaroiden viskojia :D Pois alta risut ja männynkävyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että kelpaa - ja kanit on kyllä hauskoja monissa tavoissaan. "Elämäntehtävänä" nostaa vähän arvostusta kaneille muunlaisina lemmikkeinä kuin vain häkissä kököttäjinä. :)

   Poista
 4. Näyttää hauskalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä pelkästään näytä, vaan myös on hauskaa. :)

   Poista