torstai 7. joulukuuta 2017

Temppu päivässä jouluun asti - esineen vienti kohteeseen

1.12. Ympäri pyöriminen (kanitemppu) 2.12. Jalkojen välistä pujottelu 3.12. Sivuaskeleita "nenät vastakkain"  4.12. Takaperin 5.12. Esineen nostaminen (kanitemppu) 6.12. Suomen lippu

Olen alunperin opettanut Lumekselle saman tempun kuin mitä Allu hyvin osasi eli koripalloilun, jossa koira tiputtaa pienen pallon matalalla olevaan lasten koripallokoriin. Tästä tuli sitten joskus mieleen jatkojalostaa jonkin muunkin tavaran vieminen johonkin muualle kohteeseen ja näitä kohteita ovat yleensä tähän mennessä olleet pesuvadit/korit yms. astiat sekä lattialle levitetyt "kangasjutut" eli vaikkapa takki tai koirien makuualusta. Olen tätä opettanut sillä tavoin, että antanut Lumekselle esineen suuhun ja sitten ohjannut sitä vieressä olevan kohteen luo ja kohdalla käskenyt päästää irti.

Toinen jälkeenpäin mieleen tullut tapa olisi ollut opettaa ensin kuonokosketus esim. hiirimattoon, laittaa hiirimatto kohteeseen ja kuonokosketus sinne (esine menee paremmin kunnolla kohteeseen, kun koiran pää käy alhaalla kohteessa), opettaa tekemään kuonokosketus tavara suussaan (paitsi jos koira ei vielä osaa pitää esineitä suussaan, niin silloin toki se pitää opettaa ensin) ja sitten lisätä vielä esineestä irti päästäminen kuonokosketuksessa ja lopuksi häivyttää kuonokosketusalusta pois kohteesta. Ja aina opetellessa uutta kohdetta, johon esine viedä, voisi jälleen käyttää kuonokosketusalustaa hetken aikaa apuna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti