maanantai 11. joulukuuta 2017

Temppu päivässä jouluun asti - kolmella jalalla kulkeminen

1.12. Ympäri pyöriminen (kanitemppu) 2.12. Jalkojen välistä pujottelu 3.12. Sivuaskeleita "nenät vastakkain"  4.12. Takaperin 5.12. Esineen nostaminen (kanitemppu) 6.12. Suomenlippu 7.12. Esineen vienti kohteeseen 8.12. Tanssi 9.12. Luoksetulo (kanitemppu) 10.12. Käsikosketus

Koiran kulku kolmella jalalla lienee vastaavan ihmisten konkkaamista. Tämä on ollut vaikea temppu opettaa Lumekselle. Sinänsä se kyllä idean hoksasi aikanaan nopeasti, mutta muutamassa vuodessakaan en ole saanut konkkausmatkaa kasvatettua muutamaa askelmaa pidemmäksi. Opetustavasta (tassun antamisesta johdettu) johtuen Lumes konkkaa liian vauhdikkaasti ja etupainoisesti, kun taas eri tyylillä opetettu (tassun ilmassa pitämisen kautta johdettu) Allu konkkasi paljon tasapainoisemmin ja pidempää matkaa. Yritin joskus aikanaan Lumeksellekin ensin opettaa tämän samoin kuin Allulle sain opetettua, mutta Lumes ei tuntunut hoksaavan jutun juonta sillä keinoin, joten oli kokeiltava vaihtoehtoista tapaa.


2 kommenttia:

  1. Hauskannäköinen temppu! Käänteinen "temppu" täytyi opettaa vanhempieni lapinkoiralle, kun sillä oli auton alle jäämisen jälkeen pitkään kipsi toisessa etujalassa ja se oppi etenemään niin hyvin kolmella jalalla, ettei olisi neljättä jalkaa kipsinpoiston jälkeen käyttänytkään. Pitkään lenkillä täytyi hidastaa vauhtia ja käskeä "jalka maahan", että Roosa muisti käyttää neljättäkin jalkaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts! Tuo on kyllä totta, että jonkin raajan ollessa pidempään pois käytöstä, sen käyttöä voi joutua vähän uudelleen opetella.

      Poista