perjantai 22. joulukuuta 2017

Temppu päivässä jouluun asti - ryömitään

1.12. Ympäri pyöriminen (kanitemppu) 2.12. Jalkojen välistä pujottelu 3.12. Sivuaskeleita "nenät vastakkain"  4.12. Takaperin 5.12. Esineen nostaminen (kanitemppu) 6.12. Suomenlippu 7.12. Esineen vienti kohteeseen 8.12. Tanssi 9.12. Luoksetulo (kanitemppu) 10.12. Käsikosketus 11.12. Kolmella jalalla kulkeminen 12.12. Jalkojen välissä kulkeminen 13.12. Ali (kanitemppu) 14.12. Kiertäminen 15.12. Kumartaminen 16.12. Sukat pois 17.12. Takajaloilla seisominen (kanitemppu) 18.12. Pyörähdys sivulla 19.12. Takaperin tanssi 20.12. Jumppapalloillaan 21.12. Hyppää koriin

Huhtikuulla osallistuin molempien koirien kanssa ensimmäistä kertaa koiratanssin freestyle-luokkaan, kuten marraskuulla vihdoin ja viimein kerroinkin. Mestalle opetin ohjelmaa varten ryömimisen sellaisena versiona, että itse "konttausryömin" vieressä. Avoimen luokan ohjelmaan pitäisi saada hieman lisähaastetta, joten muutama viikko sitten opetin Mestalle ryömintää minuun päin ja minusta pois päin. Luotan kovasti siihen, että Mesta erottaa tilanteet, jolloin pitää maata paikallaan ja koska saa ryömiä. Käytän ryöminnässä samaa maahan-käskyä kuin tavallisessa maahanmenossa, mutta tilanteet noin muutoin ovat erilaisia tavalliseen maahanmenoon verrattuna. Tämän ristiriidan vuoksi kyllä sitten jätin minusta poispäin ryömimisen joksikin aikaa tauolle, jotta saan mietittyä, miten saan siihen riittävän selkeän eron pelkkään perusasennosta maahanmenoon vierelläni ja maahanmenon lisäksi ryömintään lähtemiseen viereltäni. Siitä johtuen videolla Mesta ryömii nyt vain minun suuntaani.


4 kommenttia:

 1. Hih! Hauskannäköistä! Lapsena yritin opettaa vajavaisilla koiranohjaajataidoillani silloista suomenlapinkoiraamme ryömimään, mutta se ei ollut aivan noin taidokas suoritus. Muistaakseni se joten kuten kuitenkin räpiköi eteen päin silloin milloin sille sopi temppuilla kanssani. (Se oli hieman itsepäisempi lapinkoira kuin nämä nykyisin tuntemani... mäyräkoiramaisempi, etten sanoisi!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin Mesta on ensimmäinen, jolla ryömintä sujuu näin hyvin. :)

   Poista
 2. Hienosti ryömi - ja vauhdilla :) !
  Hyvää joulua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kuin myös jouluntoivotukset sinne teillekin päin. :)

   Poista