sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Koko vuoden namit

"Koirat saivat jouluviikolla lähetyksen DreamPetStoren Koirapalvelu Origosta. Kymmenen kappaleen Naturis Fresh Meat Kana-laatikosta riittää niille nameja paloiteltaviksi mahdollisesti jopa koko tulevaksi vuodeksi."

Yllä olevat pari lausetta kirjoitin joulukuulla. Olin hyvässä uskossa, että Naturis-pötköt kuluisivat noin pötkö per kuukausi tahdissa. Miten väärässä olinkaan. Tänään pilkoin palasiksi ja purkitin jääkaappiin ja pakastimeen jo seitsemännen pötkön. Todellisuus ei ihan vastannutkaan suunnitelmia, kun namien kulutus paljastuikin kahteen pötköön per kuukausi. Eikä näitä ole edes syöneet molemmat koirat pääasiallisesti, vain Mesta, kun Lumes on pystynyt antamaan muitakin nameja. Mitenhän tässä nyt näin kävi? Kohta joutuu tekemään uuden Naturis-tilauksen.

Uudestikäytettävät namipussukat olivat loppuneet ja osa koirien omista rasioistakin ties missä, joten tuli säilöttyä nameja vähän monenlaisiin purnukoihin.

Pötköt nameiksi pilkottuani huomasin lattialla lojuvan nännikumin (juttu, mikä laitetaan lehmän utareisiin lypsäessä) ja päätin pitää koirille pienen aktivointihetken. Kumpikin sai muutaman kerran värkätä Naturis-palasen ulos nännikumista ja siinä vierähtäkin mukavasti tovi jos toinenkin. Ei aivan helppo nakki, kun namit olivat juuri sopivasti riittävän suurina palasina, etteivät heti putoa pois. Samaa namipiilotusta olen tehnyt koirille myös niihin pidemmän mallisiin nännikumeihin, joita meiltä löytyykin jotain kymmenen kappaletta. Nämä ovat kaikki aidossa lypsytyössä käytettyjä, joten sisältävät koirien nenään (ja suuhun?) mukavat aromit.

4 kommenttia:

 1. Meilläkin Naturis-pötköt ovat huvenneet melkoista tahtia parempiin suihin, ettei 10 pötköä taida lopulta riittää täälläkään koko vuodeksi, vaikka niin luultiin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian hyvässä uskossa taidettiin siis molemmat olla pötköjen riittävyyden suhteen. :D No, jatkossa taas yhtä asiaa viisaampina!

   Poista
 2. Hei hauska idea hyödyntää noita nännikumeja. Täytyy testata Muusallekin :)
  Ja meiltäkin löytyi juuri pari purkkia pilkottuja naturiksia pakkasesta, kun tyhjensin arkkupakastimen uuteen kaappipakastimeen. Luulin, että kaikki oli jo syöty :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerro sitten, mitä Muusa tykkäsi lelun valjastamisesta namituskäyttöön. :)

   Poista