torstai 21. kesäkuuta 2018

Kaarlelan kotiseutumuseo

Muutama viikko sitten piipahdettiin pikavisiitti Kaarlelan kotiseutumuseolla, kun se osui sopivasti matkanvarrelle. Pidän näistä paikoista, joissa on vanhoja rakennuksia, niissä on mukava käväistä kurkkaamassa entisen ajan tunnelmaa ja lisäbonuksena räpsäistä muutama kuva koirista. Tämä pihapiiri edustaa paikallista 1800-luvun talonpoikaista kulttuuria ja pihasta löytyy niin talli, paja, savusauna, riihi kuin aittojakin. Alueella on lisäksi pikkutupa, nahanparkitsimo sekä karstatehdas. Museoalueen kivirakennus on vuodelta 1775 ja pappila vuodelta 1737, ilmeisesti Suomen ainoa jäljellä oleva karoliinisen pappila-arkkitehtuurin edustaja. Ensimmäisen kuvan tuulimyllynkin oletan kuuluvan museolle, vaikka sitä ei teksteissä mainittukaan. Kotiseutumuseon lähettyviltä löytyy myös näyttävä, keskiaikainen kivikirkko.

Samalla paikkakunnalla tämän kotiseutumuseon kanssa sijaitsee Tankarin majakkasaari, jossa vierailimme muutama vuosi sitten (linkki). Suosittelen, mikäli tuolla päin tulee käyntiä. Silloin meidän siellä käydessä laivassa näkyi matkustamassa myös nelijalkaisia ystäviä saarilomalle.


4 kommenttia:

 1. Joku noissa vanhoissa rakennuksissa ja paikoissa minuakin viehättää. Koskaan ei vaan tule missään poikettua. Laiskuutta ehkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kesähommiksi lähdette Hupsun kanssa jonnekin käväisemään!

   Poista
  2. Kesähommiksipa hyvinkin. :D Meni jo... Pitäisikö mun useammin kaivautua kuopastani blogeja lukemaan? :D

   Poista