perjantai 8. helmikuuta 2019

Vattaja - Pohjoismaiden pisin hiekkaranta osa2

(Osa1) Sen lisäksi, että Vattajanniemen hiekkarannat ovat Pohjoismaiden pisimmät, ne kuuluvat myös koko Pohjois-Euroopan edustavimpiin dyyniluontokohteisiin sisältäen Natura 2000-verkostoon kuulumisen (EU:n hanke, jolla pyritään pysäyttämään luonnon monimuotoisuuden katoaminen) ja ollen myös FINIBA-linnustokohde (Suomen tärkeät lintualueet; kansallisesti merkittävien uhanalaisten, silmälläpidettävien ja kansainvälisen erityisvastuun lintulajien perimis- tai kerääntymisalueita). Osaa Vattajan rantaniityistä ja -metsistä hoidetaan laiduntamalla, joka tulee huomioida alueella retkeiltäessä, kuin myös lintujen pesimäaika 15.4.-31.7.

Kahdessa ylimmässä kuvassa, sekä viidennessä ja kuudennessa kuvassa, näkyy Vattajan yhteydessä sijaitsevaa Ohtakarin saarta ja/tai sinne johtavaa pengertietä. Horisontit ovat kaikissa kuvissa valitettavasti ihan missä sattuu, vaikka normaalisti kyllä kuvatessa kiinnitänkin huomiota niiden suoruuteen. Tuona kyseisenä viime vuoden lokakuisena päivänä vain sormeni olivat aivan kohmeessa kylmästä tuulesta johtuen, joten en jaksanut välittää horisonteista, kunhan sai jotain räpsittyä.5 kommenttia:

 1. Kyllä näyttää ihanalta tuuli lappalaisen turkissa. :) Ja horisontteja varten on Photoshop. Mulla ne on aina vinossa, vaikka kuinka keskittyisin asetteluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin näyttää, vaikkeivat koirat kyllä näyttäneet näin kovasta tuulesta nauttivan. :D Ei oo kuvankäsittelyyn kuin Paint tarjolla, sillä ei ihan kauhean pitkälle pötkitä. :O

   Poista
  2. Se on kyllä totta. Paint on aika turhake. :D Itse päätin sijoittaa Photariin sen reilu 12 e/kk, jotta se on aina ajantasainen ja käytettävissä.

   Poista