sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Nuppipalapelistä koirien aktivointipeliksi

Sain käytetyn nuppipalapelin, joka pääsi heti koirille aktivointileluksi. Tämä on vähän liian ohutta materaalia fiksaamisen kannalta, palasten alle kun pitäisi saada mahtumaat namit, mutta näin ohueen vaneriin ei pysty kaivertamaan koloja nameille. Vaikka eipä toisaalta kestä valittaa, kun ilmaiseksi sain. Kovertamisen sijaan pohjaan pitäisikin sitten jokaisen aukon kohdalle porata reiät nameille ja sen jälkeen liimata uusi tausta vaikka pahvinpalasesta ja avot - mahtuu paksumpaakin namipalaa sisään. Koirille toki kelpaa kyllä ihan tällaisenaankin paremmin kuin hyvin. Ärsyttävää tässä on palojen laittaminen takaisin paikoilleen, kun ei voi vain tunkea minne sattuu, kuten koirien oikeissa älypeleissä, vaan jokaiselle on se oma paikka, palapeli kun kyseessä on. Noh, tuleepa sitten koirien lisäksi aktivoitua emännänkin älynystyröitä.4 kommenttia:

 1. Hauska idea! Tuo on varmaan koiralle myös vähän hankalampi kuin koirien älypelit, kun voisin ainakin kuvitella, että noin litteät palat on hankalampi saada nousemaan. Vai onko näin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä ajattelin kanssa, että tässä voisi olla vähän haastetta, mutta lähinnä sitä onkin vaan itselle. :D Noista nupeista saa hampailla hyvin kiinni ja nostettua palat pois, ja raapimallakin ainakin lapinkoirantassu vetäisee nupista helposti palan mukaansa. Jos nuo nupit poistaisi, niin sitten kestäisi jo pidemmän aikaa koirilla saada palat irti.

   Poista
  2. No se pitäisi kyllä tehdä, jos ne jotenkin näppärästi saisi irti tai katki.

   Poista