sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Hurttahuumoria - koiravitsi päivässä jouluun asti

Pirkko-Liisa Perttulan toimittama, Otavan vuonna 2005 kustantama Hurttahuumoria-kirja sisältää koiramaisen vitsin jos toisenkin. Käyn tätä kirjaa läpi jouluun asti ja sen ajan on siis tiedossa koiravitsi (tai useampikin) päivässä. Tämän rupeaman jälkeen Hurttahuumoria, jonka aiheeseen sopivasti liittyen olen joskus muinoin joululahjaksi saanut, saa etsiskellä itselleen uuden kodin liittyen jo pari (vai kolmekin?) vuotta jatkuneeseen kirjahyllynväljennysoperaatiooni.



Kirja alkaa lausahduksella "Koira on ainoa olento maan päällä, joka rakastaa sinua enemmän kuin itseään." Tarkoittaakohan kohta "ainoa olento maan päällä", että jossain toisaalla niitä olisi enemmänkin? Vai onko tämä jo tulkittavissa kirjan ensimmäiseksi hauskaksi kaskuksi, lausahdukseksi tai vitsiksi? Rakastaako koira omistajaansa? Ja jos rakastaa, rakastaako enemmän kuin itseään? Osaako koira edes rakastaa itseään? 

Pikaisen googletuksen tuloksena löytyi ainakin liuta linkkejä, jotka kertovat koirien rakastavan omistajiaan. Jokainen päättäkööt itse, minkä verran vakavasti otettavina näitä pitää.

https://fi.care.com/verkkolehti/elaimet/rakastan-koiraani-mutta-rakastaako-se-minua/
"Tarkkaile näitä merkkejä ja vakuutu koiran vastarakkaudesta:
Koira nojaa sinuun
Koira, joka kallistuu sinua vasten paijatessasi häntä on varmasti sinuun lääpällään.
Koira paljastaa vatsansa
Herkän vatsan paljastaminen paijattavaksi on toinen varma merkki. Jos koira paljastaa sinulle vatsansa, se luottaa ja on kiintynyt sinuun.
Koira nukkuu kanssasi päiväunia
Koirat eivät aina saa nukkua ihmisten kanssa sängyssä, mutta on aina imartelevaa jos koira haluaisi nukkua kanssasi. Koirat ovat hyvin seurallisia ja valitsevat unikaverinsa huolellisesti.
Koira seuraa sinua kuin hai laivaa
Seuraako koirasi sinua kun siirryt huoneesta toiseen? Jos vastaus on kyllä, voit olla vakuuttunut koiran rakastavan sinua. Syötät häntä, kävelytät häntä, kylvetät häntä ja teit hänestä perheenjäsenesi, joten se osoittaa kiintymystään olemalla päästämättä sinua hetkeksikään silmistään.
Koira pissaa lähelläsi
Kun koira tekee tarpeensa edessäsi (ulkona, tietysti!), se luottaa sinuun. Omistaja on koiran silmissä ”alfakoira”, joten koira haluaa näyttää kunnioittavansa sinua osoittamalla olevansa sisäsiisti.
Koira tuo sinulle lelunsa
Ei ole väliä, onko lelu vinkuva tai pureskeltava – mikäli saat sen syliisi, sinulla on elinikäinen ystävä.
Koira tuijottaa herkeämättä
Kun koira katsoo syvälle silmiisi, se rakastaa sinua. Kun koira silmäilee sinua ja yrittää muodostaa katsekontaktin, se välittää sinusta."


https://anna.fi/lifestyle/viihde/10-asiaa-jotka-paljastavat-etta-koirasi-rakastaa-sinua-enemman-kuin-mitaan-muuta-koko-maailmassa

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/5-merkkia-naista-tiedat-etta-koirasi-rakastaa-sinua-oikeasti/6359288#gs.ql0xdh

https://www.lansivayla.fi/artikkeli/318005-tutkija-koira-rakastaa-omistajaansa-kuin-vauva-aitiaan

2 kommenttia:

  1. Alfakoira... X(
    Mutta naurahdin tuolle tuijottamiselle. Hupsu ainakin tuijottaa minua herkeämättä - jos minulla on esim. lauantaimakkara kädessä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei nää oikein oo ihan asiantuntijatekstiä... Ja meilläkin Lumes etenkin on tuollainen ruokailijoiden tuijottaja. :D

      Poista