maanantai 11. toukokuuta 2020

On-off talvi

Mennyt talvi on ollut perin eriskummallinen. Ensinnäkin se on ollut niin lämmin, etten esimerkiksi ole tarvinnut toppatakkia kuin vain muutaman kerran, vaikka minä sentään olen erittäin lämpimästi pukeutuvaa sorttia. Ei siinä mitään, mieluusti jätänkin kyllä ne yli -20 asteen pakkaset välistä, mutta kyllä talvella sen verran kylmää sentään saisi olla, että pyörittäisiin suurimman osan ajasta jossain -5 ja -15 asteen välillä. Vähälumisia talvia nyt on joskus ollut ennenkin, vaikka nekin ovat kyllä viime vuosina lisääntyneet, mutta tällä kertaa talvi on noudattanut kaavaa lunta sataa -> lumi sulaa pois -> on sula maa, lunta sataa -> lumi sulaa pois -> on sula maa jne. Välillä on ollut sulan maan aikaan niin paljon plus-asteita, että jos ei tietäisi, mitä kuukautta eletään, niin melkein jo olisi luullut kesän olevan tulossa, kunnes taas yhtäkkiä onkin jälleen ollut luminen maa.

Jännää on myös, että vielä huhtikuun puolivälissäkin sataa lunta maan valkoiseksi - koirathan toki tykkäävät- ja että Lapissa on ilmeisesti ollut ennätysluminen talvi, vaikka ainakin meillä tosiaan juuri toisinpäin. Saa nähdä, missä vaiheessa nämä lumisateet loppuvat, sillä vielä toissapäivänä vesisade-ennuste muuttui hahtuvaisiksi lumihiutaleiksi, joita tuli pieninä kuuroina pitkin päivää, ja viime yönä ripotteli sen verran suuremman annoksen lunta, että maa oli kevyesti peittynyt ja näyttää säilyvän vielä ainakin huomiseen asti. Toivon, että lämmin talvi tarkoittaisi viileää kesää, se ois just passeli kesäkeli meille.

14.3.2020

14.3.2020

28.3.2020

5.4.2020

5.4.2020

11.5.2020

1 kommentti:

  1. Tämä on tosiaan ollut eriskummallinen vuosi säiden suhteen. Viime kesänä ei satanut kuukausiin ja hellettä piisasi. Talvi meni samalla kaavalla lämpötilojen suhteen, tai no ei sentään ihan helteessä, mutta lämpötilat plussan puolella tai nollassa. Ostin syksyllä uuden talvitakin, jota en luultavastikäyttänyt kertaakaan tai ehkä kertaalleen, kun kuljin kevyttopassa ja myös nastakenkiä ei juuri tarvittu.
    Saapa tosiaan nähdä, millainen kesä tästä tulee - itsekään en varsinaisia hellepäiviä toivo, tai ehkä pari kappaletta, niin voisi luvan kanssa löhötä, mutta muuten on hieman vilpoisampi kivampi.

    VastaaPoista