Allu

Nimi: Aladin
Sukupuoli: Uros
Syntynyt: 17.2.1999 (-17.10.2013)
Isä: Lumiturpa Koutakallo
Emä: Kultasilmä Linda
Rotu: Suomenlapinkoira
Kasvattaja: Lehtimäki Pekka
Terveys: Lonkat A/A, silmät terveet ´01, ´04, ´06 , ´08 ja 2012, polvet 0/0 (13-vuotiaana), maksa-arvot koholla (10-vuotiaasta ->), kilpirauhasen vajaatoiminta (10-vuotiaasta->), melkein shokkitilaan johtanut kipukohtaus, jonka syy mahdollisesti selkärankamuutokset (13,5-vuotiaana), hornerin syndrooma/painunut silmä (13,5-vuotiaasta->).
Tulokset: Luonnetesti +143, näyttelyistä I, kisannut muutaman kerran agilityn 1-luokassa, mölli TK1 (virallisiin kisoihin ei lääkityksen takia ollut vanhemmalla iällä asiaa)
Allu KoiraNetissä

Tarkemmin harrastuksista
Aquququa-veli Albertina-sisko Anastasia-sisko


Luokseni Allu muutti puolivuotiaana.

Allu on elämäniloinen ja leppoisa kaveri, joka mukautuu maailman menoon eikä turhia stressaa. Muuttanut kanssani monesti, asunut "monissa eri ympyröissä" ja matkustanut paljon - on ollut joka paikassa kanssani kuin kotonaan. Ihmisiä kohtaan Allu on avoin ja ystävällinen, ja tulee hienosti toimeen myös eri ikäisten lasten kanssa. Myös koirasosiaalisuus Allulla on kohtuullinen ja se tulee toimeen myös toisten urosten kanssa, mikäli ne eivät haasta riitaa.


Kotioloissa Allu on mukavan hiljainen eikä turhia hauku, mutta tarvittaessa ääntäkin löytyy laajasta valikoimasta. Allu on ollut oppivainen ja innokas harrastuskaveri, joka nauttii yhteisestä toiminnasta ja mielekkäästä puuhasta. Nuoruudessa ongelmana oli toisten koirien luo karkailu, jota en silloisella tietotaidollani pois osannut kouluttaa, jonka vuoksi kisaaminen jäi vähiin. Ikä on alkanut rauhoittaa Allua vasta lähempänä 13-vuotiasta, sitä ennen olisi vielä mennyt agilityssakin kovaa ja lenkeillyt vauhti päällä. Allu on ollut ihan täydellinen ensimmäinen oma koira.

5 kommenttia:

 1. Kiitti kommasta =) Tosiaan... Mä olen nuori ja koulu menee huonosti, tulevaisuus on täysin auki enkä mä tiedä yhtään mitä mä teen - siitä huolimatta... Ilman koiraa elämä on yhtä painajaista. Mä uskon päätyväni kerrostaloon (ekana), sen jälkeen harkinta isompaan. Nyt kun mä tarkkaan mietin, niin ehkä mä otan ensin jonkun corgin tai shetlanninlammaskoiran, unohdan isot ja keskikokoset rodut toistaiseksi =) Pienen koiran kanssa on helppo elää pienessä asunnossa, ja tietysti mä oon valmis pitkiin lenkkeihin + koulutukseen. Totta kai. Jos haluat, voit antaa vinkkiä tms. miten sä toimisit mun tilanteessa =) Toisten mielipide on tärkeetä...

  VastaaPoista
 2. Hei! Meillä asustaa samasta paikasta hankittu lappalais uros Elmo! Allun siskon (Anastasian) tytöntytön poika siis. :)

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla! :) Pikaisen selvityksen perusteella Elmo olisi Yaskajokunen, menikö oikein vai ihan pieleen?

  VastaaPoista
 4. Valitettavasti Elmoa ei löydy koiranetistä ollenkaan, ei rekisteröity kun vanhemmilta puuttui terveys tuloksia. :/ Tiilitehtaan Tirlittan on emä ja ikää pojalta löytyy kaksi vuotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, ei sitten tosiaan löydykään tuolta Kennelliiton jalostustietojärjestelmästä, josta koetin katsella.

   Poista