maanantai 3. syyskuuta 2012

Kurkistus kauppakassiin

Ei, en ajatellut esitellä kauppakassieni sisältöjä, vaan koiriemme kauppaleikin. Me ei varmaankaan olla ainoa koirallinen talous, jossa ne koirat on kiinnostuneita kauppakassien sisällöistä, eikä varmaan olla siinäkään suhteessa ainoita, että meillä koirien omatoiminen kauppakasseihin kurkistelu on kiellettyä. Erittäin todennäköisesti ei olla myöskään siinä suhteessa ainoita, että meidän koirat tykkää haistella asioita ja haistelu on koirille huomattavan väsyttävää puuhaa (verrattuna kestoltaan samaan määrää liikuntaa). Näiltä pohjilta meillä leikitään sitä koirien kauppaleikkiä.

Leikin kaava on yksinkertainen: Ollaan ihan ihmisten kesken käyty ostoksilla ja kotiin tultaessa koirat tietysti ilahtuu siitä, että tultiin kotiin ja sitten ne huomaa ne kauppakassit ja ilahtuu niistä, koska niitä kiinnostais vähän niiden kassien sisältö (varsinkin jos on käyty ruokaostoksilla). Sitten astellaan yhdessä keittiöön ja aletaan tyhjätä kasseja. Lapataan ostoksia niihin kaappeihin mihin nyt kuuluvatkaan ja koirat katsovat vieressä - ja tässä tulee se tärkein osuus eli poikkeus normaaliin kassien tyhjentämiseen - jokainen ostos ennen kaappiin päätymistään kiertää koirien nuuhkittavana ja jokaisen nuuhkutuksen jälkeen koirien katse seuraa, mihin kaappiin se juttu laitetaan.

Makaroonia *nuuhnuuh* suklaata, tätä ette saa syödä *nuuhnuuh* nakkeja *nuuhnuuh* leipää *nuuhnuuh* (joskus tämä osuus jatkuu näin "ai haluattekste maistaa?" *tuijotusta* "no saatte tän kannikkapalan" *maiskmaisk* maitoa *nuuhnuuh* tää on vaan talouspaperia, haluatteko silti haistaa *nuuhnuuh* teippirulla *nuuhnuuh* aaa, mitäs tää on, lihanpaloja, nami *nuuhnuuh* jne.

Koirat tykkää näistä ostosesittelyistä kovin paljon ja varsinkin Lumes, joka nuuhkuttelee ostokset läpi paljon Allua tarkemmin ja innokkaammin, on suurempien ostosten jäljiltä "henkisesti kuumissaan" eli alkaa läähätellä (eikä kaipaa hetkeen tekemistä).

Joskus ostostarkastelujen huipennuksena on jotain koirille tarkoitettua, kuten luut. Joskus taas jotain sellaisesti pakattua, jonka voi antaa koirille hetkiseksi ihmeteltäväksi, kuten viimeostosreissun Piltit.

Siis mistä tää aukee...

Paperit sai ihan helpolla irti, mutta...

...sitä avauskohtaa ei löydy vieläkään...

Aika kovaa...

Musta tuntuu, että meitä on huijattu...

1 kommentti:

  1. Tosi kiva ohjelmanumero, pitääkin ottaa kotona käyttöön seuraavan kauppareissun jälkeen :) Meillä tuota vastaavaa on tehty joskus työhuoneessa: kun iltaisin opiskelen niin vähän väliä on jonkun kirsu polvella huomiota hakemassa. Olenkin sitten antanut uteliaalle karvakuonolle nuuhkittavaksi työpöydältä löytyviä esineitä yksi kerrallaan ja jännää tuntuu sekin olevan :) Mutta varmasti tuo ruokatarvikkeiden nuuskuttelu on paljon mielenkiintoisempaa :)

    VastaaPoista