keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Nukkumaanmeno-temppu

Jostain syystä olen aina luullut, että tämä on vaikea temppu opettaa koiralle. Eilen tulin ajatelleeksi, että jos Lumes kerta jo valmiiksi osaa pyynnöstä ottaa tavaroita suuhunsa sekä kierähtää selälleen, niin ei siitä voi pitkä matka olla nukkumaanmeno-temppuunkaan. Tuumasta toimeen, eilen samantien vähän harjoiteltiin pyyhkeen ottamista, kun se ei ole perinteinen tavara, joita yleensä Lumes kanniskelee. Kokeiltiin myös, miten sujuu pyyhkeen kanssa seisten ympäri pyöriminen.

Tämän päivän harjoitukset ovatkin sitten videolla, ensin vähän muistinvirkistykseksi seisaaltaan pyyhkeen kanssa pyörimistä, sitten istumisen kautta pyyhkeen kanssa selälleen kierähdys ja lopuksi seisaaltaan kierähdys ensin tutulla matolla ja sitten vielä "nukkumapaikassa" eli sängyllä torkkupeiton kanssa (jossa se olikin vähän hankalampaa eikä ote peitosta pysy ihan loppuun saakka).

Nukkutemppu vai piiloutumistemppu - no, melkein sama asiahan se on...


Temppu ei ole tällaisenaan valmis, jos Lumes menisi makuulleen peittonsa (oli se sitten pyyhe tai joku muu) päälle, ottaisi sen siitä kiinni ja kierähtäisi, peitto tulisi paremmin päälle. Makuultaan peiton ottamista suuhun pitää vain harjoitella erikseen, koska se on Lumeksesta outoa, sillä kaikki noutojutut (joka tämäkin tavallaan on) tavataan tehdä seisten, joten Lumes nousee seisomaan, vaikka olisi makuulla pyytäessäni sitä peitosta kiinni ottamaan. Jatkamme siis harjoituksia...


5 kommenttia:

 1. Ihana temppu ja ihana Lumes! Aivan superia katsoa koiraa, joka noin iloisena tekee hommia.

  Jotenkin oli Piitumaisia elkeitä pojussa, kun teki välipomppuja :D

  VastaaPoista
 2. Samoilla linjoilla edellisen kanssa, ihana temppu! Toinen kovin tohkeissaan tekee temppu(j)a. Tulipa hyvä mieli :)

  VastaaPoista
 3. Tulipas hymy huulille tätä filminpätkää katsoessa! :)
  Hienosti meni tuutimaan ja veti peiton päälle, mutta ei kyllä näyttänyt ollenkaan väsyneeltä, päin vastoin :D Taitava hauva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä, pitäiskö siinä näyttää vielä väsyneeltäkin? :D

   Poista