tiistai 5. helmikuuta 2013

Näkymätön ongelma


Metsälenkillä luoksekutsuttu Lumes, joka heittäytyi leikkisään makuuasentoon...

...jonka tunnistaa leveästi harallaan olevista etujaloista ja terhakasta olemuksesta.

Mutta nyt ei keskustella metsälenkeistä vaan siitä, että ollaan aiemmin treenailtu Lumeksen kanssa yhdessä-kahdessa paikassa tokoa (itsenäisesti muiden kanssa), mutta aloitettiin nyt vielä kolmannessakin paikassa käyminen, josko tää meidän kisaamisen estävä ongelma ratkeaisi saamalla vielä yhden treenipaikan verran hajuja ja koirahäiriöitä lisää. Ongelmahan on se paikallamakuu, jossa haistellaan maata ja inahdellaan naapurikoirille, etenkin niitä vieraita hajuja ja vieraille naapurikoirille.

Sinänsä ongelma ei ole mikään niin valtava, että sitä kaikki edes ongelmaksi kutsuisivat, mutta asiasta kuin asiasta saa ongelman, kun tekee - eli siis ajattelee - siitä ongelman ja mielestäni vähäinenkin ääntely ja jonkinasteinen haistelu ovat ongelma. Uuden treenipaikan ihmisten mielestä taidan liioitella ja tehdä olemattomasta ongelman, mutta kun ei ne tiedä meidän historiaa ja että se oikeasti on ongelma - siitäkin huolimatta, että Lumes on kolme kertaa suorittanut lähes täydellisen paikallamakuun ryhmässä eikä sitä ole tarvinnut kieltää kertaakaan haistelusta tai ääntelystä. Yleensä ihmiset selittelee, että kyllä se oikeasti tämän osaa, minä selittelen, että ei se oikeasti tätä osaa.


Yritin kertoa myös Lumeksen mahdottomasta ihmisiintutustumishalusta, joka ilmenee siis vain treeneissä ja vain Lumeksen ollessa ilman aktiivista tekemistä. Musta tuntuu, ettei mua oikein otettu tosissaan. Okei, Lumes on ongelmitta treeneissä vapaana ja okei, se ei meinaakaan mennä kenenkään luo edes juostessaan villirallia lelun kanssa ja okei, se tuijottaa vaan mua ainakin jos mulla on namia ja okei, se tottelee ja tekee ja taitaa ja okei, se ei näytä siltä, että sillä olisi mitään mahdotonta ihmisiintutustumishalua, mutta kun sillä on.

Ymmärrän, miksi mua ei uskota, mutta ymmärrättehän, että meillä on näkymätön ongelma. Varmasti jonkin sortin aave siis...?

Metsälenkillä pysäytetty Allu ehdottelee, jotta josko jatkettaisiin jo matkaa...

...niin että jatkettaisko sitä matkaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti