keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Mestariainesta?

Mestalle en uskaltanut samalla tavalla heti pikkupentuna asettaa menestystavoitteita, kuten Lumeksen kanssa silloin muutama vuosi tein, mutta nyt yhteisen taipaleen ollessa jo hieman pidempi, voisi olla näkemystä siitä, mitä tänä vuonna voitaisiin saada aikaiseksi:

Toko


Viime vuonna ehdittiin hieman opiskella pohjia kaikenlaisille tokojutuille sekä kotona että kentällä. Mesta on kovasti oppivainen, kekseliäs ja keskittymiskykyinen pentu.

Tavoitteet vuodelle 2014
Alokasluokan liikkeet hyvälle mallille ja jos ei mitään erityistä ilmene, niin ehkä mahdollisesti syksyllä voisi alokasluokan koetta harkita. Siitä ei kuitenkaan mitään paineita. Jos kesällä on jossain lähistöllä möllitokoja, niin niissä voidaan käydä treenaamassa.

Agility


Viime vuonna Mesta pääsi aluille ohjauskuvioista, kontaktien suorittamisesta, vauhdikkaasta etenemisestä sekä putkeen juoksusta ja hyppyjen (speedpumpit) suorittamisesta.

Tavoitteet vuodelle 2014
Kevätkausi harjoitellaan siten, että kesällä oltaisiin keinua ja pujottelua sekä puomin ja A:n viimeistelyä vaille kisakuntoisia. Jatko riippuu täysin siitä, miltä alkukesästä suoritettavat luuston terveystarkastukset näyttävät. Mikäli käy niin huono tuuri, että luustossa on liikaa vikaa, loppuu kisoihin tähtäävä agilityn treenaaminen siihen. Mikäli luusto on ok, jatketaan treeniä, kesällä möllikisaillaan ja loppusyksystä virallisen kisaiän tullessa täyteen ja jos kepit ja keinu sujuvat ja raaskin ostaa kisalisenssin paria loppuvuoden kisaa varten, niin käydään virallisetkin kokeilemassa, mikäli kepit/keinu ei suju tai en raaski paria kisaa varten kisalisenssiä maksaa, niin sitten kisauranaloitus siirtyy seuraavalle vuodelle.

Haku

Viime vuonna Mesta pääsi tallailemaan etsintäaluetta, aloittelemaan hajunhakuja (joiden avulla löytyi nopsasti työmoraali/maalimiesmotivaatio, metsään mennään etsimäänne ihmiset sieltä eikä yhtään ehdi hömpötellä muuta) ja oppi haukkuilmaisun.

Tavoitteet vuodelle 2014
Haukkuilmaisu täysin valmiiksi, tosin koiran nuoruus täytyy ottaa huomioon ja edetä itsevarmuuden mukaan. Etsintätyöskentely hyvälle mallille hajunhakuja jatkamalla. Tottiksen puolella eteenlähetys opetetuksi. Jos tokon tavoitteet täyttyvät (valmius alokasluokkaan), voidaan käydä myös BH-koe, mikäli lähistöllä sellainen sopivaan aikaan järjestetään. Tästä ei kuitenkaan mitään paineita. Mikäli alkukesästä suoritettavat luustokuvaukset tuovat ikävän yllätyksen, pk-haun saa unohtaa (en surkeilla lonkilla tai kyynärillä ala pk-puolen A-estettä ja metristä hyppyä pieneltä koiralta vaatia), tilalle ehkä pelastushaku (siinä ei noita isoja esteitä)?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti