perjantai 13. kesäkuuta 2014

Agility-Mestan pujottelukoulu osa1

Lumes on opetellut pujottelun puhtaasti verkkokepeillä ja hyvin sen oppikin. Halusin kuitenkin Mestalle kokeilla toista systeemiä, 2x2 keppien (youtube:sta löytyy videoita) ja verkkokeppien (sama homma) sekoitusta. Sekä verkoissa että 2x2-tyylissä on ideana koiran itsenäinen suoriutuminen heti alusta alkaen, jälkimmäisessä lisäksi koiran omien hoksottimien käyttö vahvistaa opetusta. Mestan agilityn perusvalmiustreenejä, mm. pujottelun oikean aloituksen harjoitteleminen jalkojeni välistä sujahtamalla, löytyy täältä.

Varsinainen pujottelun opetuksen aloitus tehtiin talvella muutaman kerran hallissa, jossa Mesta teki kahdella kepillä samaa pujottelun sisääntulotreeniä, mikä sille oli jo jalkojeni välistä pujahtamisesta tuttua. Lumien ja maan sulattua iskin kotipihaan kolme airauskeppiä pystyyn ja verkon ohjaamaan kääntymisen, pujottelun aloitushan oli jo tuttu, joten siihen verkkoa ei tarvittu. Avasin nopeasti verkkoa siten, että se avusti vähemmän ja vähemmän, viidennellä kerralla poistin verkon kokonaan. Kymmenennellä treenikerralla lisäsin neljännen kepin, viimeiseen väliin jälleen verkko ohjaamaan kääntymisen, alkuhan jo sujuu. Neljän kepin neljännellä treenikerralla verkko oli jo pois. Omien airauskeppien lisäksi ollaan kerran viikkoon pujoteltu treenikentällä ihan oikeilla kepeillä, tavoitteena olisi, että heinäkuun aikana sujuisi jo koko 12 kepin sarja.

Ja sitten tylsääkin tylsempää filmiä Mestan pujottelutreeneistä:


2 kommenttia:

  1. Hyvin on lähteny alkuun teidän keppitreenit :) Meillä olis kans kepit tavotteena saada kesän aikana hyvin pitkälti valmiiksi. Onneksi on kohta jo loma ja vapaakortti hallille, niin ei tunnu ihan mahdottomalta tehtävältä :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja hyviä pujotteluvauhteja Piitunkin kesään! :)

    VastaaPoista