perjantai 8. elokuuta 2014

Agility-Mestan kontaktiestekoulu

Lokakuulla olisi Mestan kanssa mahdollisuus aloittaa agilityssä kisaaminen, ikä riittäisi. Ei kuitenkaan olla vielä silloin menossa, ensinnäkin en raaski maksaa lisenssiä vain parin kisan takia, enempää ei meillä päin enää niin loppuvuodesta taida olla, ja toiseksi on mukavampi edetä rauhassa eikä hoppuilla kisoihin heti sinne päästessä. Mestahan kyllä osaa mennä helppoa rataa (mutta ei todellakaan olla menty lähellekään kisamittaisia), se on kivasti estehakuinen ja nyt kun se suoriutuu kokonaisesta keinustakin itsenäisesti, niin enää pujotteluun pitäisi lisätä muutama keppi ja rengasta hieman vahvistaa, olisi sitten esteetkin kaikki kasassa. Kyllä me silti siis jäädään vielä muutamaksi kuukaudeksi vahvistamaan ohjauksia, asennetta, estevarmuutta yms. ja katsotaan sitten tammikuulla, miltä näyttää.

Puomia Mesta on mennyt itsenäisesti keväästä, A:ta kesästä ja keinua (jossa kyllä palkkaan keikauksen jälkeen) ihan hiljan. Tiedän, että kaikki eivät ole samaa mieltä kontaktiesteiden opettamisesta siten, kuin ne Mestalle opetin, ainakaan joka kohdasta, mutta olen hyvin tyytyväinen lopputulokseen. Esteille nousua en nyt ole vielä tarkastellut, että onko siinä tulossa ongelmaa kontaktipinnalle osumisesta vai meneekö luonnostaan helposti niihin, kuten Lumes, täytyy niitä videoida itselle varsinkin puomilta ja tutkia tilannetta. Kaikkineen olen niin kovin hyvilläni tuohon pieneen koiruuteen.

(Nyt videoiden pitäisi näkyä kaikille.)

Puomi & A

Keinu


7 kommenttia:

 1. Ihan mielenkiinnosta kyselen: miten oot opettanu keinua? Viimeaikoina oon ite paljon mietiskellyt tätä ja tutustunut eri tapoihin, ja aina kiinnostaa, miten ihmiset on opettanu sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa (vähän liiankin pitkän) videon lopussa on Mestan keinutreenejä, eli ns. bang game-menetelmällä opetin.

   Poista
  2. Mulla ei näy toi video (?)

   Poista
  3. Ei ollenkaan mitään videon kohtaa vai siinä näkyy virheilmoitus? Jos virheilmoitus, niin painaa vaan play, niin se alkaa kyllä pyöriä (mutta on tosiaan hidas, jos ei anna latautua). Jos ei näy ollenkaan koko videon kohtaa, niin voin antaa suoran linkin.

   Poista
  4. Ei näy mitään. Ton pienellä kirjoitetun "Jos video pätkii..."-tekstin jälkeen näkyy vain jonkunverran mustaa, kunnes tulee allekirjoitus.

   Poista
 2. Kivalta näyttää meno :) Teette sit jonkun kisareissun tännepäin tai me sinnepäin, jos vaikka onnistuisi nähdä toisemme! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy katsella sitten alkuvuodesta tilannetta. :)

   Poista