torstai 23. heinäkuuta 2015

Yllättävän hauska luontopolku

Kyllä geokätköily on vaan kannattava harrastus, sillä taas löydettiin itsemme sellaisesta paikasta, jonka olemassaolosta ei muuten olisi tiennyt yhtään mitään, mutta miten hieno reissu tämäkin oli! Luontopolku oli melkein kuin jostain eläintarhasta, suunnilleen parinsadan metrin välein erilaisia, todella taitavasti toteutettuja puuhahmoja niin eläimistä kuin vähän muustakin aihetta sivuavasta. Matka kului kuin huomaamatta näitä teoksia ihastellessa!

Alkumatkasta tosin kävi vähän ikävästi, kun seisoskellessamme juuri yhden puueläimen kohdalla (juuri sen, josta sattuneesta syystä ei nyt kuvaakaan ole...) jostain syöksyi yhtäkkiä vieras koira paikalle ja suoraan Mestan kurkkuun kiinni. Yleensä irtokoirat jäävät edes vähäksi aikaa ympärille palloilemaan tai edes katsahtavat, minkälaisen koiran kimppuun käyvät, mutta tämä yksilö ei aikaillut yhtään vaan oli suoraan Mestassa kiinni. Onneksi en ollut yksin matkassa vaan meitä oli kaksi aikuista, omat koirat oli remmeissä kiinni, ja onneksi hyökänneellä koiralla oli tukevat valjaat päällään, josta sai otettua kiinni, joten saatiin nopeasti kiskottua koira irti Mestasta (joka ei oikein edes tajunnut, että joku oikeasti tuli tappelemaan sen kanssa). Tämä vieras koira jatkoi rähinää Mestaa ja Lumesta päin ja pelkäsin, että kohta se puree jo muakin käteen, kun en päästä sitä menemään. Omistajan tulo paikalle kesti "ikuisuuden" ja olin ehkä liiankin tyly kommenteissani hänen koiransa toimista, mutta eipä siinä toisaalta tullut mieleen olla ystävällinen ihmiselle, jonka koira oli juuri käynyt oman koirani päälle. Jos olisin ilkeä, linkittäisin tähän kyseisen koiran blogin, mutta koska en ole, en mainitse edes rotua, mutta toivon, että omistaja otti tapauksesta opiksensa ja on jatkossa vähän tarkempi, missä paikoissa koiraansa vapaana ulkoiluttaa. 

Mutta tässä näitä kuvia. Ehdimme kiertää polusta vain osan, joten täytyy toisella kertaa käydä jatkamassa polku vielä loppuunkin asti, kun nyt jäi loput hauskuudesta näkemättä (olettaen siis, että toisellakin osuudella samanlaisia kädentaidon taidonnäytteitä on).

Helmipöllö

Leppäkerttu

Hiirimaki

Lapinharakka

Mäyrä

Metsämies


Saukko

Lapinpöllö

Ilves

Peikko, joka ei koskaan ollut saanut tyttöystävää.


Käpytikka ja palokärki

4 kommenttia:

 1. Olipas teillä ikävä tilanne siellä metsässä! Erikoista, että koira syöksyy suoraan päälle! Onneksi sinä ei käynyt tuon hullummin.

  Mutta mikä ihana polku! Missä päin tämä on, näen että siellä on ruotsinkielisiä kylttejä, jossain rannikolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kortjärvi naturstig löytyy Pohjanmaalta ja on tosiaan ruotsinkielisessä kunnassa, jossa kaikki muukin on kaunista. :)

   Poista
  2. Jahas, Pohjanmaalla? No voi, toivoin, että se olisi ollut jossain täällä Turunmaalla päin - siten minun olisi ollut helpompi itsekin piipahtaa joskus katsomassa :) Mutta täytyypä jättää sitten siihen kertaan kun joskus kiertelen niillä seuduilla.

   Poista
  3. Valitan, joudutte lähteä reissunpäälle. :)

   Poista