lauantai 24. lokakuuta 2015

Vedenpitävää - Halti gem pants


Ostin pari vuotta sitten ensimmäiset vedenpitävät ulkoiluhousuni, sitä ennen olin välttänyt kastumisen yhdistelmällä tavisulkoiluhousut + sadehousut. Olin kyllästynyt sadehousujen moniin epäkäytännöllisiin ja epämukaviin puoliin, joten ajattelin viimeinkin kokeilla, olisivatko kalliit, tekniset housut todella hintansa arvoiset. Astelin sisään paikalliseen Intersporttiin, kerroin kriteerini (mukavat päällä, ei hiosta, ei tunnu märkänä märältä, kestää koirankynsiä ja monen tunnin metsäulkoilua sateessa satunnaisine istumisineenkin) myyjälle ja ulos astelin kassissani Halti gem pantsit. Housujen (vedenpitävän ominaisuuden tekevä) materiaali on nimeltään Drymaxx stretch fabric, tekninen ja kevyt erikoiskalvo, joka ei läpäise vettä, mutta päästää höyrystyneen kosteuden ulos vaatteesta. Vedenpitävyydeksi kerrotaan 10000mm/m2, hengittävyydeksi 20000grs/24h/m2.


Paremmin en olisi voinut rahojani sijoittaa, sillä Haltin housut olivat juuri sellaiset kuin myyjä lupasi - ja edelleen reilun kahden vuoden erittäin aktiivisen käytön jäljiltäkin ne toimivat kuin unelma! Vaikka housut kastuisivat ulkoisesti aivan litimäriksi, ne ovat miellyttävät ja kuivat käyttää (myös paljasta ihoa vasten) eikä kosteus ole vielä kertaakaan päässyt pinnasta läpi edes monen tunnin hakumetsässä rämpimisestä ja vetisessä maassa istumisesta. Housut myös kuivuvat aivan supernopeasti (eivätkä märkänäkään valu vettä), usein jopa vielä päälläollessaankin, jos sää on poutaantunut. Pintamateriaali puhdistuu kuin itsestään, yltiörapaisuudesta on harvoin enää parin päivän, max viikon päästä jälkeäkään, joten pesukonetta näkevät harvoin.

Olen käyttänyt näitä housuja ympäri vuoden, kesällä 20 asteen lämmössä ne ovat kieltämättä hieman liian lämpimät, mutta kuitenkin ihan pidettävät, ja talvella pitkisten kanssa niissä pärjää hyvin muutaman asteen pakkasessakin. Koirien kynsistä (eikä mistään muistakaan raapimisista oli sitten oksa, koira tai jotain muuta) ei housuihin ole jäänyt jälkeäkään, jos kurajälkiä siis ei lasketa. Jos vaatteita voi rakastaa, niin näitä housuja minä rakastan!


5 kommenttia:

 1. Eikä! Tollaset mäki tarviin! Paljonkohan noilla mahtoi olla hintaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli pakko käydä googlettamassa ja nämä on jokapaikasta joko tilapäisesti loppu tai myynti on kokonaan lopetettu :( Voi surku!

   Poista
  2. No katos, niinpä näkyy olevan, että yhdessä nettiputiikissa on ainoastaan kokoa 44 ja sitäkin vaan 2kpl, toisessa 1kpl kokoa 38 pidennetyillä lahkeilla ja muissa ei mitään... Sori, ois pitänyt kai esitellä nää mun superhousut jo aikaisemmin. :(

   Poista
  3. Hitto, koko 38 pidennetyillä lahkeilla vois olla just mun juttu! Harmi et just kerkesin ostaan uudet ulkoiluhousut :(

   Poista
  4. Toivotaan, että ostamasi housut osoittautuvat nekin hyviksi!

   Poista