perjantai 4. joulukuuta 2015

Kirjoista luopumisen tuskaa

Minulla on paha tapa säilöä kaikenlaista tavaraa ajatuksella "jos joskus vielä tarvitsisi". Ja kun aina joskus jotain tarvitseekin, niin vahvistuuhan se ajatus siitä. Paljon on myös tunnearvoista tavaraa mm. kirjoissa ja vanhoissa leluissani. Jos jotain tulee lisää, niin siltikään mistään päästä ei poistu mitään. Olen yrittänyt luopumista monesti, mutta aina tulee sama vastaan "ei ainakaan tätä, eikä tätä, eikä oikeastaan tätäkään..." Nyt syksyn aikana olen kuitenkin repäissyt oikein kunnolla ja vienyt kirjaston Saa ottaa-hyllyyn parikymmentä kirjaa. Niistä kirjoista kaksi on ollut kokoelmakirjoja, joita olen säilönyt sen vuoksi, että molemmissa on yksi koira-aiheinen tarina, toisessa sotakoirasta ja toisessa paimenkoirasta, mutta eipä niitä ole uudelleenluettua tullut tässä vuosien aikana, joten ehkä oli aikakin antaa ne eteenpäin.

Maaliskuulla 2013 esittelin koiramaisia kirjojani. En todellakaan tarvitse niitä kaikkia, mutta en vain malta luopuakaan koirakirjastostani. Nyt pakotin itseni valitsemaan sieltä edes jotain, jonka voisin antaa eteenpäin ja huimat kaksi kirjaa saivat lähtötuomion. Sitä en vain ole vielä saanut päätettyä, veisinkö nämäkin kirjastoon ilmaiseksi otettaviksi, lahjoittaisinko hyväntekeväisyyskirpparille vai maksaisiko näistä joku jotain, jos itse myisin eteenpäin. Vielä jos saisin edes muutaman muunkin valikoitumaan sellaiseksi kirjaksi, jota en enää tarvitse (tai jonka tunnearvosta voisin päästää irti, kuten esim. vuoden 1965 Saksanpaimenkoira-kirja), niin voisin olla kovasti tyytyväinen itseeni.


2 kommenttia:

 1. Tiedän tunteen, olen myös lukutoukka ja kirjat on mulle arvokkaita (en tarkoita rahallista arvoa). Luopuminen on tosi vaikeaa, mutta viime aikoina olen ostellut enää harvoin ja harkiten kovakantisia kirjoja.
  Ostan niiden sijaan pokkareita, ja ne on paljon helpompi laittaa lukemisen jälkeen kiertoon.
  Jotkut kirjat haluan kyllä hankkia kovakantisina, ja silloin tiedän jo ostohetkellä, että olen kirjan kanssa naimisissa lopun ikäni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että löytyy kohtalotovereita. :) Päätin nyt nämäkin kirjat kiikuttaa sinne kirjastoon, toivottavasti löytävät hyvät, uudet kodit...

   Poista