lauantai 12. joulukuuta 2015

Tessu, maailman viisain koira

Nähdessäni kirjaston poistomyynnissä tämän kirjan, oli pakko napata se mukaan. Lapsena tuli Tessusta kerran luettua ja teki minuun silloin suuren vaikutuksen, joten olihan se ihan muistojen vuoksi otettava uudelleen luettavaksi. Ihan samaa fiilistä en saanut kuin joskus silloin aikaa sitten. Ehkä, jos olisi aikuisille suunnattu kerronta, niin iskisi vieläkin, mutta lastenkirjana tyyli on mitä on. Tessun oppivuutta ja taitavuutta ei toki edelleenkään käy kieltäminen, mutta eivät vain tuo enää niin suurta vau-efektiä kuin silloin pikkutyttönä. Siitä minulla ei tosin ole mitään muistikuvaa, että Tessu on esiintynyt Uuno Turhapuro-elokuvissa, vaikka varmaan ne kaikki on joskus aikanaan katsottua tullut.


Tessu on mainio apulainen. Aamulla, kun Kari nousee, Tessu tuo vaatteet. Kari sanoo: "Tuo paita. Tuo sukat. Tuo kengät." Ja Tessu tuo kaiken oikeassa järjestyksessä.
Kun Kari ja Tessu tulevat aamulenkiltä kotiin, Kari pyytää: "Avaa, Tessu, kengännauhat." Tessu avaa.


Jos Kari ei ehdi heti vastaamaan puhelimeen, hän pyytää Tessua. Tessu nostaa luurin hampaisiinsa.


Tessu osaa korjata roskat lattialta, jos sen käskee korjata. Tessu ottaa roskan suuhunsa. Se vie sen keittiön roskapussiin tai vessaan. Keittiössä se osaa itse avata ja sulkea roskakaapin oven.

Kun Marjatta laittaa pyykkiä pesukoneeseen, Tessu on avuliaana mukana. Se noutaa vaatteita likapyykkikorista ja tuo Marjatalle. Marjatan mielestä se on joskus vähän turhankin avulias.Tessu osaa sytyttää ja sammuttaa valot.


Tessu auttaa myös siivouksessa. Se ottaa maton hampaisiinsa ja raahaa sen ulos.


Vieraille Tessu on kohtelias isäntä. Se ottaa pöydältä maljasta hedelmiä ja vie ne vieraille. Jos malja sattuu olemaan tyhjä, Tessu menee keittiöön. Se ottaa pöydältä hedelmäpussin ja vie sen olohuoneeseen. Sitten se panee hedelmät pussista maljaan.2 kommenttia:

  1. Hih, no mutta onkos tuossa kirjan kannessa väärän koiran kuva?! Siinähän pitäisi näköjään komeilla suomenlapinkoira :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytynee lähettää kustantajalle pyyntö uudistetusta painoksesta. :D

      Poista