lauantai 16. tammikuuta 2016

Pikkujoulutokot

Joulukuulla tuli tokotreeneissäkin vietettyä pikkujoulua - tokomaisin tunnelmin tietenkin. Meille oli suunniteltu pieni(suuri) tehtävärata, joka yksitellen suoritettiin koirien kanssa ja katsojille (vain ihmisosapuolille tosin) oli varattu erilaisia naposteltavia. Oikein mukava lisä oli, että kuviakin näistä treeneistä sai!

Ensimmäisenä suorituksena oli lyhyeltä matkalta luoksetulo lelu- ja herkkuhoukutusten läpi. Siitä matka jatkui seuraamisen yhteydessä tapahtuvaan kartioiden pujotteluun, jonka jälkeen koira piti houkutella kulkemaan tuolin, jolla istui leluberhandilainen, alta. Tuolin jälkeen maassa oli agilitypuomista yksi pala, siinä piti seuruuttaa koiraa siten, että koira kävelee puomin päällä ja päässä käännyttäessäkin koiralla ainakin osan jaloista pitäisi pysyä puomilla. Puominpalasesta vasemmalla oli hyppyesteen lautoja maassa kulmia muodostaen ja lautojen vierestä piti seuruuttaa koiraa. Keltaisella kartiolla oli kapulanpito 15s ja sen jälkeen koira putkeen, seuraamiseen ja liikkeestä seisominen, josta koira vapautetaan putkeen.

Agipöydällä oli lauantaimakkarapaketti, josta laitettiin koiran kuonon päälle yksi siivu ja koiran piti pitää makkaraa kuonollaan sen aikaa, kun onnistui. Seuraavan oli kuvassa huonosti näkyvien mustien tötsien kohdalla luoksetulo, jossa jäätiin selin kutsumaan koira luo. Tolpan taakse jää hyppyeste, jolla kuunteluharjoituksia hypyn jälkeisinä asioina (seiso, maahan) ja nouto pysäytetystä asennosta. Kaadettujen penkkien välissä sai peruututtaa koiraa joko seuraamisessa tai erikseen. Keinun lähellä "speedpumpin" luona koira jätettiin maahan, astuttiin askel, pari eteenpäin ja selin jääden käskytettiin istumaan (vai olikohan toisinpäin, mutta enivei). Yksittäisen, punaisen kartion luona oli makkaranpalasista tehty ympyrä, jonka sisäpuolelle koira piti jättää hetkiseksi paikallamakuuseen.


Pujottelua, Mesta tarkasti jalkojeni mukana...

Tuolin alitus, nou probleemos.

Seuraamista koira puominpalasen päällä, vastaava on tehty kotona rappusilla.

Kulmatreeniseuraamista lautojen mukaisesti.

Kapula pysyi suussa koko 15s ilman pienintäkään levottomuutta, vaikka ei normisti ikinä joudu pitämään 3s kauempaa.

Makkarasiivu kuonolla, olikohan se 30 sekuntia tai jotain sinne päin, jonka Mesta jaksoi sitä pitää.

2 kommenttia:

  1. Olipas hauska pikkujoulutreeni! Kivaa nähdä myös tokoilukuvia, ootte taitavia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli tosiaan kyllä ihan kiva rata. :) Ja kuvatkin sata kertaa parempia kuin mun omalla kameralla otetut!

      Poista