torstai 21. tammikuuta 2016

Tavoitteiden tarkistus

LUMES

Toko-tavoitteet vuodelle 2015
Lisää treeniä niihin liikkeisiin, jotka sitä kaipaa, ja voittajan kokeisiin vaan, vaikka ennen lisätreeniäkin jo. Ei tuloksellisia tavoitteita, vain koulutuksellisia. Niin ja jos uusiin sääntöihin täytyy opetella jotain fiksausta, niin ne.

Aina tää peruspose kapulan kanssa, etkö parempaa keksi?

Toteuma
Käytiin helmikuulla yhdessä voittajaluokan tokokokeessa tuloksena huippusaalis pisteitä (kaikki muut liikkeet 9-10, kaukot 5) Lumeksen ollessa superhyperupee! Yli-innokkuus kaukoissa koitui kohtaloksi ja jäätiin muutama piste 1-tuloksesta, mikä on siis aivan mahtava saavutus verrattuna siihen, että jätettiin paikallamakuu väliin ja menetettiin siinä 40 pistettä. Koe meni niin täydellisesti, että en uskaltanut mennä enää uudestaan... Kesällä käytiin kahdesti ohjauksen alla treenimässä jotain uusien sääntöjen juttuja, jotka onnistuivat hyvin, mutta eipä juuri muuta olla tehty asian eteen.

Toko-tavoitteet vuodelle 2016
Jotenkin lässähti tokoinnostus sen yhden menestyksekkään kokeen jälkeen, kun tuntuu, ettei siitä enää paremmaksi pysty laittamaan. Nyt alkaisi tosin paikallamakuukin olla niin rauhallisessa kuosissa kuin koetta varten haluaisin, että en tiedä pitäisikö kuitenkin käydä kokeilemassa? Tai sitten ei?

Kai sitä nyt jokainen osaa kapula suussa tassuakin antaa, vähän haastetta pliis...

Haku-tavoitteet vuodelle 2015
Pistot eteneviksi. Noudoissa ja luoksetuloissa paluu ensin eteen suoran sivulletulon sijaan. Estenoutojen vahvistus. Parikiloisen kapulan kantorutiini. Esineruudusta kokeilla muutaman kerran kolmen esineen tuomista. 3-luokan kokeeseen heti keväällä tai sitten vasta alkutalvesta? Ainakin jäävät onnistuu ongelmitta juoksuvauhdistakin.

No tää nyt sentään on jo jotain, mutta kyllä mä parempaankin pystyisin!

Toteuma
Koko viime vuoden aikana Lumes ei käynyt hakutreeneissä kuin muutaman kerran, mutta käydessään oli edelleen niin makee hakukoira, kun olla voi! Tottiksessa tehtiin kovasti töitä metrisen esteen ylityksen sekä luoksetulon ja noutojen eteentulon kanssa ja edistyttiinkin huomattavasti. Tehtiin alkukesästä pikakuuri jälkeä ja käytiin hakukokeen 3-luokan sijaan palveluskoirien jälkikokeessa jäljestämässä läpi puolen kilometrin pituinen jälki, jolta saldona kolme keppiä (1,4,6) + kaksi haisteltua, mutta ei nostettua (3,5) + tuhannesti viisaampi emäntä kuin ennen koetta. Esineruutu salamannopea. Tottiksen Lumes teki huonoimman evör, vaikka ei se pisteiden valossa sitä ollutkaan, ja jopa ensimmäistä kertaa hyppäsi kokeessa sen metrisen esteen sekä tuli suoran perusasennon sijaan myös eteen istumaan. Kokeen jälkeen lopetin tottiksen treenaamisen Lumeksen kanssa ja jatkon pk-koehaaveet. Se oli kevään treeneissäkin ollut koko ajan vähän outo ja viimeinen tippa oli tuo alavireinen tottis koetilanteessa, joka ei todellakaan ole Lumeksen tapaista, joten epäilin sen olevan kipeä. Pitäisi siitä kirjoittaa ihan oma juttunsa...

Johan alkoi lyyti kirjoittaa - tää se vasta on jotain!

Haku-/jälki/vot evör pk-tavoitteet vuodelle 2016
Jaah, en oikein tiedä. Kyllä me varmaan joku kerta hakumetsässä käydään ja saatetaanpa jälkeäkin tehdä, mutta ehkä Lumeksella on jo meriittiä pk-saralla ihan riittävästi. Joku viikko sitten juttelin yhden pelastuskoiraharrastajatreenikaverin kanssa ja tuli puheeksi, että hälytystehtäväkelpoisia koiria pelastusetsintöihin tarvittaisiin meidän alueelle lisää ja pienen hetken mietin, että pitäisköhän, koska Lumes ois kyllä just omiaan siihen hommaan. On se kuitenkin niin sitovaa ja pitäisi itsekin kouluttautua ensiapu-, suunnistus- yms. jutuissa, että taitaa se kuitenkin jäädä.

Seuraamista oikealla puolella koira ja ohjaaja samansuuntaisesti.

Koiratanssi-nykytila
Meillähän ei ole ollut mitään tavoitteita tällä saralla lukuunottamatta salaista haavetta koiratanssikisaan osallistumisesta ja meidän debyytti olikin viime kesänä HTM-luokassa.

Koiratanssi-tavoitteet 2016
Mä jotenkin hurahdin siihen hooteeämmään eli seuraamiseen musiikin tahdissa ja Lumes osaa jo melkein kaikki positiot eli seuraamispaikatkin, niin ois aika siistiä osallistua tänä vuonna äsämmiin?

MESTA

Toko-tavoitteet 2015
En tiedä haukkaanko vähän liian ison palan näillä tavoitteilla, mutta jos paikallaolojen kanssa ei tule ongelmaa, niin en pitäisi mitenkään mahdottomana sitä ajatusta, että Mesta nähtäisiin ensi vuonna jopa voittajaluokassakin. Elikkä treeniä, treeniä, treeniä.

Toteuma
Yksi tokokoe käytiin, alokasluokasta yhtä vaille kymppirivi. Syksylle/alkutalvelle oli avoinluokka suunnitelmissa, mutta silmätipat vetäisi doping-varoajat päälle, jotka kesti koko loppuvuoden. Voittajaluokkaan ei vielä oltais ollu valmiita.

Toko-tavoitteet 2016
Sikäli mikäli ei tule mitään uusia lääkityksiä ja sitä myöten estoa osallistua kokeisiin, niin pitäisiköhän tälle vuodelle olla tavoitteena ylimpään luokkaan pääsy...


Haku-tavoitteet 2015
Lisää hakutreenejä, lisää esinetreenejä, lisää tottistreenejä (estenoudot) ja syksyllä HK1? Ai niin, ensin BH keväällä/kesällä?

Toteuma
BH-koe suoritettiin hyväksytysti ja tavoitteena oli osallistua siihen joulukuun hakukokeeseen, jossa Lumeksen kanssa edeltävänä vuonna saatiin se HK2, mutta ei sitä koetta ollutkaan ja vaikka olisi ollutkin, niin ei silmätippojen doping-varoaikojen takia olisi kuitenkaan voitu osallistua. Maastot oli ihan ok-kuosissa, tottis ei täysin valmis, mutta ois voinut riittää tulokseen.

Haku-tavoitteet 2016
Talven jäljiltä etsintähommat taas vauhtiin ilmaisun kera ja tottiksessa estenoudot ja eteenmeno valmiiksi, niin ei pitäisi olla estettä, etteikö voitaisi HK1 saada. Tosin saattaapi olla pieni aavistus, että Mestan kanssa ei välttämättä ole kokeissa yhtä helppoa kuin Lumeksen kanssa. Lumes paikkailee mun virheitä hyvin, mutta Mesta kyllä odottaa, että mä hoidan oman hommani kunnolla...


Agility-tavoitteet 2015
Kaikki esteet kisakuntoon, lisää ratahallintaa, virallisiin kisoihin, ehkä nousu 2-luokkaan?

Toteuma
Ei oikein agilityn treenaus inspannut ja viime talvena lähes valmiissa kuosissa olleet kepitkin on kokeneet taantuman treenin puutteessa.

Agility-tavoitteet 2016
Mestan niin pitäis päästä treenaamaan agia ja saada kisaamista varten tarvittavat loppusilaukset kasaan. Itseäni ei vain jostain syystä nyt yhtään kiinnosta agility ja ärsyttää, kun menee kaikki aiemmin sen eteen tehty työ hukkaan... Kaikki mahdolliset lainaohjaajatkin asuu vähän väärillä suunnilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti