sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Vakuutetut koirat



Meillä on molemmilla koirilla vakuutukset (Lähi)Tapiolassa, ne on otettu ennen 4kk ikää, jolloin ovat voimassa myös luusto-, nivel-, yms. vikoihin. Lumeksella on henki-, eläinlääkärikulu- ja vastuuvakuutukset, Mestalla eläinlääkärikulu- ja vastuuvakuutukset. Yhteensä näistä maksan vakuutusmaksuja noin 320e/vuosi. Lääkäri- ja vastuuvakuutukset ovat voimassa koiran eliniän, henkivakuutus 10-vuotiaaksi.



Lumeksen henkivakuutussummana on ollut ostohinta 750e, mutta se alkaa laskea sinä vakuutuskautena, jolloin koira täyttää 7v, ja Lumeksella se oli viime vuonna, joten joulukuussa nostin summan tonniin. Halusin nostaa vakuutussummaa sen vuoksi, että jos Lumekselle sattuisi vaikka vuoden päästä käymään oikein kurjasti, mitä tietenkään en missään tapauksessa toivo, niin korvaussumma olisi enää vain noin 400e, mutta noston jälkeen tuplat. Vaikka mikään rahasumma ei korvaakaan rakkaan lemmikin ja perheenjäsenen menettämistä, niin en kuitenkaan ole sille kaikkia näitä vuosia maksanut henkivakuutusta vain sen takia, että saan korvausta "ei mitään".



Rahallisestihan vakuutukset eivät todellakaan ole kannattaneet, ainakaan vielä, mutta sitä kai jokainen toivookin, että vakuutus olisi turha, oli vakuutus sitten mikä tahansa? Viime vuonna olen itse maksanut koirien lääkäri- ja lääkekuluja noin 230e ja vakuutusyhtiö 170e. Tänä vuonna vakuutusehdot ilmeisesti heikentyvät tai ainakin jossain nettikeskusteluissa on ollut, että se 90e omavastuuosuus (25% lisäksi) tulisi jokaiseen lääkärikäyntiin, ei vain uusiin vahinkoihin. En ole virallisesta lähteestä vielä asiaa vahvistanut, mutta jos näin on, niin käytännössä mistään perusklinikkakäynneistä ei saa enää vakuutusyhtiöltä ropoakaan


.
Koska molemmilla koirilla on tosiaan vakuutus ollut voimassa pikkupennusta asti, en kummaltakaan sitä taida uskaltaa enää lopettaa, vaikka toisinaan mielessä on käynytkin. Lumeksella haluan pitää voimassa sen vuoksi, että se kuitenkin tänään(!) täyttää 7v ja jos sille vanhemmiten sattuisi tulemaan jotain vaivaa. Mestalla taas on se erikoinen silmä ja huonosti käydessä silmälle voi joutua tekemään jotain isoa operaatiota ja siinä tapauksessa kyllä toivon, että vakuutus edelleen on voimassa. Taidan siis edelleen jatkaa vakuutusmaksujen maksamista, vaikka se ei mitään halpaa lystiä olekaan, ja samalla silti toivoa, että ei sille rahalle vastinetta tarvittaisi.


2 kommenttia: