sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Jumppapallotemppuja

Punainen jumppapallomme olisi yksinäinen ja unohdettu, elleivät koirat olisi innokkaita temppuilemaan sen kanssa. Mesta tykkää erityisesti keikkua pallon päällä kokonaan tai osittain, joten sillä meni hetki aikaa ymmärtää, kun kerran halusinkin sen pysyvän ihan lattiatasossa. Päästyämme samalle aaltopituudelle uudesta tehtävästä, alkoi Mesta tarjota kuonoaan pallon päälle. Yhtä hauskaa tämä ei sen mielestä kuitenkaan ollut verrattuna pallon päällä kiipparointiin.


Päästiin sitä Mestankin mielestä itse asiaan lopulta, kun sai viimein luvan hypätä pallon päälle. Istuminen, seisominen ja makaaminen pallolla onnistuvat hyvin, pyytämistemppu (etujalat ylös) vaatii vielä lisää tasapaino- ja lihasharjoituksia, mutta eiköhän sekin vielä onnistu.



Mesta on itse keksinyt tarjota taakse kulkemista pallon kanssa ja olen sitä aina vahvistanut. Eihän se pitkälti vielä peruuttamaan pysty, mutta ajan kanssa taito, varmuus ja keskittyminen vahvistuvat ja päästään jo vähän enemmällekin kuin askel tai pari.



Lumes on harjoitellut pallopaimennusjuttuja (kuljettamista eli "paimentamista", pallon taakse kiertämistä ja pallon takana liikkumista) ja kerran otettiin pallo mukaan hallitreeneihinkin, että saatiin tehtyä pidemmälläkin matkalla harjoituksia. Kesemmälle voidaan sitten jatkaa omalla pihanurmellakin. Hallilla oli yhdessä vaiheessa vähän säätöä lämpötilojen kanssa ja tuolloin, kun pallo oli mukana, siellä oli älyttömän lämmin ja koirat läähättivät heti pienemmästäkin tekemisestä eikä ollut yhtään niin mukavaa kuin normaalisti. Koirat olivatkin treenien lopussa normaalia enemmän väsyissään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti