lauantai 13. helmikuuta 2016

Koirien kotiapteekki

Torstaina oli 112-päivä, turvallisuustoimijoiden yhteinen kampanja arjen turvallisuuden parantamiseksi. Kampanjassa halutaan kiinnittää ihmisten huomio tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn kotona, töissä ja vapaa-ajalla. Turvallinen arki syntyy pienistä teoista, joilla jokainen voi parantaa omaa ja läheistensä turvallisuutta.

Meidän koira(- ja kani- ja okahiiri)maisen arjen erilaisiin pieniin ennaltaehkäisy-, lisävahingontorjuntatehtäviin, lääkintään yms. löytyy kotiapteekista mm. seuraavaa, joitain tuotteita (esim. korva- ja silmätippoja, antibioottia pullollinen) poistin kuvaamisen yhteydessä päiväyksien ollessa vanhentuneita ja ainakin pari juttua tästä vielä puuttuu kokonaan.



  • Anivox korvahuuhde ja Epi-Otic korvanpuhdistaja korvien puhdistamiseen.
  • Carbomix hiilirakeita akuuttien myrkytysten hoitoon, tabletteja helpompaa syöttää/juottaa koiralle. Annostelu koirille 1-2g/painokilo, sekoitetaan veteen suhteessa 1g hiiltä/5-10g vettä.
  • Aptus Attapectin kivennäisrehuvalmiste vatsan/suoliston tasapainottamiseen mm. ripulissa.
  • Parafiiniöljy tilapäisen ummetuksen hoitoon ja nieltyjen vierasesineiden liukkaampaan poistumiseen.
  • Betadine paikallisantiseptiliuos haavojen desinfiointiin.
  • PetFlex itsekiinnittyvä joustoside pienempään ja suurempaan "paketointiin".
  • Steriilisti pakattuja haavataitoksia haavojen suojaamiseen siteen alle
  • Punkkipihdit
  • Kipulääkkeet Rimadyl purutabletit (yleisiin kipuoireisiin saatu) ja Tramal (Allun kipushokkikohtauksien jälkihoitoon saatu, jäi pari ylitse ja päiväys on pitkälle).
  • Lääkeruiskuja koot 30ml, 10ml ja 1ml nestemäisten lääkkeiden tmv. pakkosyöttämiseen.
  • Canex oraalipasta matolääkitykseen.
  • Kuumemittari
  • Nutri-plus gel täydennysrehu lisäenergiaksi tai vitamiinien yms. saannin turvaamiseen erikoistilanteissa esim. jos koira sairastuu eikä syö/voi syödä mitään.
  • Exproline vet paikallisvaleluliuos ulkoloisten häätöön

4 kommenttia:

  1. Mainio postaus ja muistilistaa itellekin. Hiilirakeita onkin pitäny hankkia, mutta aina jäänyt. Muuten tuo meidän lääkekaappi koiran osalta on niin mahdoton pesu- ja puhdistusaineet mukaan lukien, että pitää vielä harkita, kehtaako tehdä vastaavaa paljastusta blogissa... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä tuntuu, että meillä ei oo kotona oikein mitään "lääketarvetta", mutta kummasti sitä vaan löytyy monenmoista, kun alkaa kaappia perata. :) Kyytabletit pitäis hankkia uudet, vaikka niitä ei kyykäärmeen puremiin enää suositellakaan ellei hengitysteitä uhkaa turvotus, ja sama toki voi käydä ampiaisen tmv. pörriäisen hengitysteiden lähelle osuvan pistonkin vuoksi. Ja sit säilöttyä tankoparsaa vierasesineisiin/teräviin luunsiruihin, vaikka meidän koirat nyt ei mitään outoja juttuja yleensä syökään. Oksettamiseenkin suolaa parempi ois ilmeisesti se joku vetyperoksidi. Niin ja muuten pikkuhaavojen/tulehtumien hoitoon meillä on pihkavoidetta (pitäisi toimia samoin kuin antibioottinen Terra-Poly-voide). Tee vain vastaava paljastus, mielenkiintoisia vertailuja. :)

      Poista
    2. Meillä on aina kyytabletteja, kaiken varalta. Varmaan antaisin sellaisen kyyn puremaankin, suosituksista huolimatta. Kerran oli tosi tarpeeseen, kun Arttu sai hirveän allergisen reaktion joidenkin hyönteisten pistoista. Koko koira oli ihan kutkassa, patteja nousi joka puolelle ja tuska näytti olevan kova. Kyytabletti auttoi reilussa vartissa. Allergisen koiran matkaan lähteekin aina myös kortisonia, kun menee kesällä vaikkapa tuttavien mökille. No, voisin tietty tehdä sen postauksen, enkä luetella tässä ihan kaikkea ;)
      Hyvää ystävänpäivän iltaa teille!

      Poista
    3. Mäkäräisistä taitaa osa koirista saada pahoja oireita, varsinkin jos niitä käy kimppuun isompi parvi. Muistelisin joskus lukeneeni Norjan vai Ruotsin lapissa koirien kanssa reissussa olleista, joiden kimppuun yhdessä paikkaa kävi aivan solkenaan mäkäräisiä ja koirista yksi melkein kuoli niiden puremien aiheuttamaan allergiseen reaktioon.

      Kiitos, kuin myös. :)

      Poista