keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Koirien aurinkolasit

Mestan silmät on näyttäneet pysyvän ennallaan, tai siis lähinnä siihen oikeaan silmään ei ole pigmentti lisääntynyt, tammikuun alussahan viimeksi kirjoittelin siitä. Silloin syksyllä jo lääkäri sanoi, että Mestalla kannattaisi hankkia aurinkolasit siltä varalta, että silmien pigmentoitumisen aiheuttajah ärhäköityy auringosta. Nyt kevätauringon alkaessa paistaa kauniisti ja lämpimästi yhä enemmän ja enemmän, tuli aurinkolasihankinta ajankohtaiseksi. Ostin ensin L-kokoa olevat Doggles K9 optix silver-lasit (32,25e) , koska niissä ei ole koiran näkökenttää rajoittavia reunuksia ja lisäksi ovat ulkonäöltään koirien aurinkolaseista neutraaleimmat. Koko oli hiukan liian suuri, kuten jo kaupassa arvelinkin, mutta muita kokoja ei ole saatavilla kyseisen mallin valmistuksen ollessa loppunut.


Pitihän sitä Lumeksellekin laseja sovittaa, vaikka niitä ei sille oltukaan hankkimassa. Lumeksen leveämpään kuonoon ja päähän lasit istuivat paremmin kuin Mestalle, mutta kyllä sillekin olisi astetta pienempi koko pitänyt olla, jos laseja haluaisi käyttää muutenkin kuin hauskoja kuvia varten.


Kävin vaihtamassa lasit M-koon kuppimalliin Doggles Racing Flame Frame (28e). Mustat lasit liekkikuvioinnilla olivat valikoiman neutraaleimmat (vaikka kyseinen liekkikuvio kuuluukiin inhokkeiheni), jonka vuoksi tulivatkin valituksi. Muut vaihtoehdot olisivat olleet hopea+pääkallot, vaaleanpunainen+kukat tai pinkki, vähän liian räiskyvää meidän makuun (ja uroskoiralle). Tämä kuppimalli kyllä istuu päähän paljon tukevammin (ja mukavammin) kuin pelkkä linssimalli, ehkäpä ne jopa pysyvätkin menossa mukana eivätkä heti lenksahda vinolleen.


Mesta ei ole laseista millänsäkään, touhuaa entiseen malliin ja antaa mielellään pukea lasitkin naamalle. Välillä tylsällä hetkellä se pari kertaa voi ohimennen tassulla niitä vähän koittaa huitaista tai upotella päätään lumihankeen, mutta eiköhän nekin jää muutamassa päivässä pois, kun Mesta tottuu laseihin kokonaan. Olin olettanut vähän enemmän vastarintaa, joten tämä oli todella hyvä asia, että näin kevyesti Mesta otti lasit vastaan.

Help! Lunta rilleissä ja rillit vinossa, en näe mitään!

6 kommenttia:

 1. Olisinkin jo kysynyt että antaako lasien olla rauhassa mutta hyvä jos antaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että Mesta taitaa luulla näitä laseja joksikin mun keksimäksi uudeksi "tempuksi", kun niitä kuonolla tasapainotteluja yms. ollaan tehty paljon. Vähän silleen "jaha, vai tämmöstä tällä kertaa" eikä tule mieleen edes kyseenalaistaa emännän päähänpistoja. :)

   Poista
 2. Toivottavasti rillit estäisi lisäpigmentoitumista. Tämä kuulostaa niin mysteeriltä. Onko nämä jollain kumilenkillä tms. kiinni pään ympäri?

  Tuota värijuttua tuotteiden kuvioinnin osalta on tullut myös mietittyä ja naureskeltua, että miten helposti se meihin kuluttajiin vaikuttaa. Joillekkin on ihan se ja sama minkälaiset kamppeet itsellä tai lemmikillä on ja sitten jotkut on todella tarkkoja juurikin lemmikin sukupuolen kanssa. Ei sillä, on miullakin nuo tietyt värit koirille, jotka koen just niille sopivaksi ja miellyttää omaa esteettistä silmää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pään ympäri menee kumilenkki ja sit kuonon ympäri myös, ekoissa laseissa oli mukana lisäksi otsan päälle tuleva kumilenksu. Mestalla on aika löysällä noi lenksut vielä, ehkä myöhemmin vähän kiristän, jos tuntuu, että on tarpeen.

   Jos olisin ostanut Mestalle lasit trendikkääksi asusteeksi, niin sitten niiden olemassaoloa haluaisi korostaa, mutta niiden ollessa vain välttämätön pakko, on musta paras valinta, kun ei erotu kilometrin päähän, että koiralla on jotain ylimääräistä naamallaan. Ei tarvi ihan kaikille selitellä, miksi sillä on rillit. :)

   Poista
 3. Nuo lasit ovat kyllä hauskat! En ole aikaisemmin edes tiennyt, että koirille on oikein niille tarkoitettuja laseja. Mutta hienoa että on, niin niistä on apua tällaisissa tilanteissa.
  Hyvä juttu, ettei Mesta ole niistä milläänsäkään. Luulen, että jos joutuisin Wiimalle asettamaan lasit päähän, niin sen mielestä kyseessä olisi jokin kauhea koiran kidutusjuttu ja se olisi ihan allapäin. Se on jotenkin niin kovin herkkä tuommoiselle.

  Mutta Wiimankin silmässä olen huomannut erityistä. Silläkin näyttäisi toisessa silmässä pigmentti hieman valuneen iiriksen ulkopuolelle. Olen ajatellut, että sen näkimet pitäisi muutenkin tarkistaa - virallinen tarkki - niin tämä asia tullee samalla hoidettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumeskaan ei noiden käyttämisestä oikein tykkäisi, mutta onneksi Mestalle ei niin ole väliä. :) Mestallakin on silmän ympäryksen valkuaisessa pigmenttiä juuri sillä tavalla valuneen näköisenä ja se on kuulemma normaalia, mutta jos olette silmätarkkiin menossa, niin siihähän sekin sitten selviää. :)

   Poista