sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Onnellisuuden päivä

Tänään vietetään kansainvälistä onnellisuuden päivää. Ensimmäistä kertaa vuonna 2013 vietetyn onnellisuuden päivän tarkoituksena on keskittää ihmisten huomiota onnellisuuden ja hyvinvoinnin tärkeyteen. Kukapa meistä ei haluaisi olla onnellinen?


18 vuotta onnellisuutta tutkineen professori Sonja Lyubomirskyn mukaan länsimaisten ihmisten onnellisuudesta 50% määräytyy geneettisesti, eli ilmeisesti se perusolemuksemme ja luonteemme. Koetusta onnesta 10% saa vaikutuksen ympäristötekijöistä kuten perhesuhteista, työstä, varallisuudesta ja terveydestä. Parasta kuitenkin on se, että voimme itse vaikuttaa onnellisuuteemme jopa 40% verran, sillä se osuus onnellisuudesta koostuu ihmisen omasta asenteesta ja käyttäytymisestä, jolla lisäksi on sivuvaikutusta siihen 10% ympäristötekijöihinkin.


Olen viime vuosien aikana aina toisinaan miettinyt onnellisuutta. Vaikka elämä ei täydellistä olekaan, koen silti olevani hyvin onnellinen. Hieman eri mieltä olen tuosta 10% ympäristötekijöiden osuudesta, sillä en millään saa mahdutettua niin pieneen prosenttimäärään kaiken muun lisäksi sitä tosiasiaa, että koirat ovat suuri(n?) yksittäinen onnellisuuteeni vaikuttava tekijä.


Eräs sanonta taitaa mennä seuraavasti: "Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo." Olemalla siis iloinen, hyväntahtoinen ja positiivinen, lisäät iloisuutta, hyväntahtoisuutta ja positiivisuutta niin omaasi kuin muidenkin elämään. Muista, että pienistäkin puroista kasvaa isot virrat - niin positiivisessa kuin negatiivisessakin mielessä. Älä huoli huomisesta, ole onnellinen tänään!


4 kommenttia:

  1. Onnellinen koira - onnellinen omistaja :)
    Kyllä se on myönnettävä, että vaikka koirista on myös murhetta ja paljon vaivaa, niin kyllä ne tekevät niiiin onnelliseksi, joka päivä <3

    VastaaPoista
  2. Äläpä muuta sano! Ja itse koirien lisäksi mulla lähes kaikki ns. sosiaaliset ympyrätkin liittyy koiriin.

    VastaaPoista