lauantai 12. maaliskuuta 2016

Varastoetsintää

Päästään aina silloin tällöin muutamiin varastotiloihin visiitille koirien kanssa. Näille vierailuille sisällytän aina esine-etsintäharjoituksia ja mahdollisiin hankalampiin paikkoihin tutustumista. Koirista on mukavaa päästä kiertelemään uusiin maisemiin, tällä(kin) kerralla osa touhuista hirvitti emäntää enemmän kuin koiria. Rappusten alastulossa piti vähän toppuutella vauhtia, kun olisivat päättömästi rynnänneet alas ja kenties sen jälkeen olleetkin päättömiä, enkä tohtinut päästää koiria pimeään yläkertaan valloilleen, vaikka se olisi niiden mielestä ollut kaikkein paras paikka.


Esine-etsintää tehdään varastoissa oikein urakalla, taisi kummallekin koiralle tulla kymmenisen etsintää. Vähän se näkyy toiminnassa, että onko alla yksi vai useampi peräkkäinen etsintä jo, mutta pitää sitä "turneekestävyyttäkin" joskus koetella. Kotioloissa hommat kun saa lähes aina lopettaa jo heti siihen ensimmäiseen löytöön.


2 kommenttia:

 1. Hienoa virikettä koirille :) Kuvat ja videot kertoo, kuinka paljon etsivät ovat tykänneet <3
  Joka tilanteen voi käyttää hyödyksi, näköjään. Kotona tosiaan piilopaikat on aika pian käyty, eikä niissä ole enää haastetta. Mutta hyvä idea, että monissa muissa tilanteissa voi käyttää esim. odotteluajan koiran kanssa puuhasteluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotoa on kyllä tosiaan enää vaikea löytää uusia piiloja, koirat tietävät jo kaikki paikat ja etsivät suoraan niistä. :)

   Poista