perjantai 8. huhtikuuta 2016

Vedenpitävää - ei ainakaan Salomon

Olenkin jo aiemmin täysin varauksetta kehunut vuonna 2013 ostamiani Haltin vedenpitäviä ulkoiluhousuja, jotka edelleen ovat aivan täydelliset ja täydellisen vedenpitävät! Samoin olen ylistänyt jo vuonna 2011 ostettuja Icebugin nastakenkiä, jotka vieläkin ovat loistavassa kunnossa, hyvät käytössä ja kaikki nastatkin pysyneet paikoillaan.

Haltin housujen innoittamana jätin syksyllä 2014 kumisaappaat taakseni ja hankin Salomon Viaggio mid gore-tex-kengät (kuvassa pinkit). Ensikokemus niistä oli aivan loistava - sopivat todella hyvin jalkaani ollen erittäin mukavat ja pitivät myös täydellisesti vettä. Tykkäsin näistä kengistä niin paljon, että käytin lähestulkoon yksinomaan vain niitä talven viiden asteen yli meneviä pakkasia lukuunottamatta. Pettymys oli suurensuuri, kun keväällä noin puolen vuoden käytön jälkeen kengät alkoivat päästää vettä läpi ensin vähäsen ja sitten ihan kokonaan.

Kesä mentiin tutuilla kumisaappailla, joilla koirien kanssa ulkoilu metsissä ei ole mikään nautinto, joten syksyllä, ja vuosihan oli siis 2015, sorruin ostamaan Salomon Norwood mid gore-tex-kengät (kuvassa harmaat). Nämä eivät olleet yhtä hyvät jalassa kuin Viaggiot, mutta täysin kelvolliset siihen runsaaseen ulkoiluun, mitä koirien kanssa tulee harrastettua. Ajattelin vähän säästellä näitä uusia kenkiä siltä varalta, että Viaggioista meni vedenpitävä kalvo rikki "liiasta" käytöstä, joten jos aiempia olin käyttänyt lähes joka päivä, näitä vain noin joka kolmas päivä. Eipä vain ollut näistäkään pitkäaikaista iloa, pääsiäisenä vesi tuli läpi...


Ymmärrän kyllä sen, että kengät ovat suuremmalla rasituksella kuin housut, jotka nekin kyllä ovat erittäin suurella rasituksella koirien kanssa touhutessa maata myöten, ja olisin hyväksynyt vedenpitävyyden heikkenemisen vaikkapa vuoden käytön jälkeen. Sitä vain on vaikea hyväksyä, että ihan oikeasti pitäisi joka vuosi ostaa kahdet uudet gore-tex-kengät, jos haluaa nauttia niiden vedenpitävyydestä. Ehkä jonkun muun valmistajan kengissä tämä ominaisuus olisi parempi? Vai onnistuinko oikeasti ostamaan kahdet ns. maanantaikappaleet ja Salomonillakin olisi vielä toivoa? Vai onko nämä oikeasti tarkoitettu käytettäväksi vain joskus ja jouluna eikä ollenkaan aktiiviseen liikkumiseen?

Viaggioiden narutkin olivat onnettomat, narujen päät kuluivat ja sen jälkeen narut purkautuvat purkautumistaan.

Norwoodeilla sama homma, vähän lievempänä tosin.

4 kommenttia:

 1. Mäkin kaipaisin ulkoilukengiltä parempaa kosteudensietoa. Mulla on mahdollisesti samanlaiset Salomonit, jotka vähän vahingossa jäivät mulle, mutta ovat pirun hyvät mun vammajaloissa, lenkkareissa taas Asics on ainoa, jonka kelpuutan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyselin vähän kavereilta ja yhdellä oli Eccon kengät pitäneet vettä viisi vuotta ja toisella Vikingit pari vuotta, joten saattaapi jommat kummat niistä tulla mulle seuraavaksi. :)

   Poista
 2. Ostin muutama viikko sitten Salomonit gore-texillä, nähtäväksi jää kuinka niiden kanssa käy. Aiemmat omistamani Salomonit kestivät ihan järkevän ajan melkein ympärivuotista käyttöä, mutta niistä ajoista onkin kulunut jo tovi, joten ei välttämättä enää laatu ole sama.
  Pahimpaan ryteikköön kyllä valitsen edelleen kunnon vaelluskengät, jotka nekin pitäisi tosin päivittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että ostamasi Salomonit pitävät lupauksensa pidempään kuin omani. :)

   Poista