keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Ällöä...

Käytiin koirien kanssa lauantaina pienellä metsäretkellä samassa paikassa, minne vappuna suoritettiin tarkistuskäynti. Tällä kertaa oli makkaroitakin mukana, slurpsis, sanoivat koirat!


Sama "Nikke Knatterton" oli mukana nytkin kuin silloin vappunakin. Nikken lisäksi makkaroita paistamaan oli lähtenyt myös "kääpiölapinkoira" (mittelspitz) sekä Mestan ja Lumeksen mielestä aivan hurmaava, 10kk ikäinen bordercollie-neitokainen.Maanantaina Lumeksen naamasta löytyi itsensä jättimaiseksi aterioinut punkki, eipä niitä ole vuosiin koirissa näkynytkään. Hirvikärpästen lisäksi punkit ovat jotain vain niin ällöttävää! Toivon, että kyseinen yksilö oli tarttunut matkaan mukaan lauantain retkeltä, eikä näistä meidän kotimaisemista. Punkkipihdit ei tietenkään olleet mukana silloin, kun pitäisi. Joku aikoinaan piheyksissään osti vain yhden kappaleen punkkipihtejä, maanantain jälkeen niitä on taloudessa yhteensä kolme kappaletta, josta riittää sijoittaa yhdet niin kotiin, autoon kuin takin taskuunkin. Punkki jätti jälkeensä suhteessa aika suuren haavan, puhdistin sen kotona ja seuraavana päivänä laitoin vielä pihkavoidetta, jota olisi voinut laittaa kyllä jo hetikin, jos vain olisi muistanut. Toivottavasti puremasta ei koidu Lumekselle jatkovaikeuksia ja tämä olisi ensimmäinen ja viimeinen punkki taas vuosiin.

2 kommenttia:

 1. Retki on ollut kuvista päätelleen mainio :) Punkista huolimatta. Onneksi meilläkään ei näy punkkeja koirassa kuin pari kertaa kesässä. Ja lyhyestä turkista erottuvat heti.

  Kiinnostuin pihkavoiteesta :) Kerro omia käyttökokemuksiasi. Tilasin nimittäin sellaista, kun yks trimmaaja suositteli sitä Artun iho-ongelmiin. Laitoin sitten jo kerran itikanpuremiin ja myös ärtyneelle atooppiselle ihoalueelle. Ei ainakaan mitään huonoa ole sanottavana. Tuoksu on voimakas, mutta ei paha. Koirankaan mielestä :) Ja se on plussaa, sillä kaikki Vetramilin kaltaiset, eteeristen öljyjen tuoksuiset saavat koiran nuolemaan ärtynyttä ihoa entistä enemmän, koska haju vaan on niin kamala.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on Ämmin pihkavoide-nimistä. Muutamiin haavoihin itselle ja muille ihmisjäsenille oon sitä laittanut ja haavat parantuneet tosi hyvin verraten niihin, joihin ei ole laitettu. Tämä on nyt eka kerta, kun koiralle kokeilen, ei se punkinpurema ainakaan siitä pahemmaksi muutu. :)

   Poista