keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Eteenlähetys, nouto, luoksetulon pysäytys jne.

Mestan kanssa on otettu aika paljon eteenistumisia tässä viimeisen reilun viikon aikana, kun meinasin nyt ihan kunnolla alkaa senkin kanssa tekemään tuota koiratanssia (pohjia kyllä on tehty jo pienestä pitäen) ja takaperin jalkojen välissä-positio on helpoin aloittaa edessä istumisesta. Tämä treeniteema näkyikin heti muutama päivä sitten tehdessämme hetkestä aikaa noutoa, jossa Mesta meinasi vähän himmata palautuksen vauhtia (eli ennakoida liikaa kapulan palautuksen eteenistumista), vaikka yleensä tapahtuu kyllä juuri päinvastoin (koska odottaa vapautusta tai mua vasten hyppäämistä). Pitääpi seuraavina muutamina treenikertoina tehdä vauhtipalautuksia jokunen, niin eiköhän taas palaudu ajatus ja asenne normaaliin uomiinsa.

Mestan lempparityyli luovuttaa kapula.

Kotona harjoitellaan juttuja lähes aina niin, että molemmat koirat on paikalla. Kehittää kummasti keskittymiskykyä sekä siihen tekemiseen että sen lisäksi myös odottamiseen, jossa varsinkin Mestalle tekee oikein hyvää kerätä malttia. Molemmat koirat siis hengaa vapaana mukana, mutta tekemisvuorossa olevaa vain huomioin. Joskus huvikseni teetän niillä yhdessä jotain, Lumes on aina niin kiltti palkanodottaja, Mesta taas totutusti kaikkitännemullenythetivarsinkinkunlumesonvieressä. Kyllä se siis heti tokenee, jos sitä komentaa, mutta mä haluan, että se uskaltaa olla riehakas ja siksi pääasiassa palkkailen myös "huonosta käytöksestä".

Mä voisin ottaa jo tuon pallon (ettei vaan Lumes saa sitä)!

Mulla on joku käsivika Mestan kanssa, kun seuraamisessa pidän vasenta kättä harallaan, vaikka se aivan hyvin mahtuisi olemaan normaalistikin ja Lumeksen kanssa pidän sen aina luonnollisessa asennossa. Joskus muistan tän jutun jo treeneissä ja laitan tietoisesti käden lähemmäs kylkeäni ja heilumaan, mutta kuten näkyy, enpä viimeksi taas muistanut koko asiaa... Vai onko tämä nyt sitä, kun Lumes on mun wannebe-sakemanni ja Mesta kääpiömalinois, niin tuo malinoissiteema tuo mukanaan tuollaisen vinksahtaneen käden?


Sekä Lumeksen että Mestan kanssa on ollut sellainen tokoon liittyvä ongelma, että kun niille on pennusta asti maahanmeno tehty vahvaksi ja pitkin lenkkejä ja leikkejä yhtäkkiä vaan huutelen "maahan", niin jos koirat juoksuvauhdista kuulee mitä tahansa terävää komentoa, niin ne lyö maihin. Pk-tottiksen eteenlähetyksessähän koiran pitää juosta ohjaajastaan pois päin ja siellä kaukana jossain kesken vauhdin mennä käskystä maahan. Tokossa taas luoksetulossa pitää voittajaluokassa pysähtyä kesken luoksetulon seisomaan ja erikoisvoittajaluokassa seisomisen lisäksi sitten uudesta vauhdista maahankin.

Tuli mieleen Mestan kanssa nyt kiertää tämän ongelman tekemällä tuon luoksetulon pysäytyksen peruuttamisen kautta... Pysäytys ja seisomiskäskyillä se menee maahan, mutta mitä ollaan tuota peruuttamaan vaihtamista hetkisen aikaa harjoiteltu, niin voisipa jopa olla oikeinkin toimiva konsti! Kunhan saan sen siihen kuosiin, että ei ala peruuttamaan sitten oikeasti. Tää homma vaan voi kosahtaa jollain lailla siihen, että kun tehdään kaukokäskyjen seisomaannousuakin peruuttamisen kautta ja siinäpä vasta se riski onkin pelkän seisomisen sijaan alkaa peruuttamaan.

Voi Mesta, kun näytät niin pieneltä!

Mesta odotti kentän toisella laidalla istumassa aloillaan, kun vein eteenmenopalkan sinne kentän toiseen laitaan juoksuradan puolelle ihan nurmen viereen, josta se näkyy vasta ihan läheltä. Palkan ollessa paikoillaan, tehtiin muita juttuja välissä ja loppukivana sai sitten juosta eteen. Jalkapallo (sellainen pehmeäksi potkittu versio, josta saa hyvän puruotteen) on parempi palkka, mutta sille pitää olla jotain pidempää heinikkoa tmv., johon saa vähän piiloon eikä loista kilometrien päähän.


3 kommenttia:

 1. Voi vitsi, näyttipä kivoilta ja taidokkailta nuo teidän touhut filmillä :) !

  VastaaPoista
 2. Oho, lähti käsistä, mutta piti vielä lisätä, että kyllä näkee, että koiralla on tosi kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mulla lähti tuossa yksi päivä sähköposti vähän käsistä enkä edes huomannut, kunnes tuli vastausviesti, että missä on ne kuvat, joista mainitsin? Olin unohtanut liittää kuvat mukaan (taas!). :D

   Poista