lauantai 25. kesäkuuta 2016

Juhannusretkellä

Eilen oli oikein nätti päivä aamusta iltaan! Päätettiinkin sitten lähteä autoajelulle ja samalla pienelle luontoretkelle järvenrantalaavulle paistamaan juhannusmakkarat. Järvi on joskus aikanaan ollut suurikin, mutta nykyään se harmillisesti on hyvää vauhtia kasvamassa umpeen. Keltakurjenmiekkoja kasvoi runsaasti sekä rannalla että keskemmällä järveä.


Lämmintä oli kyllä hyvinkin jotain +20, mutta hyttysiä aivan järkyttävästi, jonka vuoksi pukeuduin jo heti alkumatkasta varuilta mukaan ottamaani takkiin. Onneksi koirilla on turkkia sen verran paksusti, että niitä eivät hyttyset syö kuin kuonolta, mutta aloillaan makoillessaan vähän näyttivät nekin olevan hätää kärsimässä.


Toisia makkaroita paistaessa nuotion savu oli jo karkottanut suurimman osan hyttysistä ja pystyin luopumaan takista, koirillakin oli paljon mukavampi olla ilman verenimijäparvea ympärillä. Ensimmäisestä makkarasta tuli niin täydellinen kuorineen kaikkineen, ettei siitä joutanut koirille kuin ihan pienet palaset, mutta seuraavasta yksilöstä sitten saivatkin isommat siivut. Pitäähän sitä koirillekin vähän juhannusta olla.


Pysykääs koirat vähän sivummalla, emäntä koittaa nyt kesyttää karhun.

Mikä alligaattori? Missä?

Ja nyt molemmat katsoo kameraan ja sanoo CHEESE!

Katson maalaismaisemaa ja ymmärrän, kuinka onnellinen voikaan olla hän, joka täällä vaan saa aina asustaa -aa -aa. Maalaismaisemaa en saata unohtaa. (Jukka Virtanen)

6 kommenttia:

 1. Kiva kuva tuo, jossa olet jommankumman koiran kanssa selät kameraan päin.
  T. Viltsun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mestahan se siinä haaveilee makkarasta, jota olen syömässä. :)

   Poista
 2. Mesta ja alligaattori, ehkä ihan paras :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mesta on oikeastikin kyllä sen verran huoleton, että vois sille vaikka melkein käydäkin näin. :)

   Poista
 3. Hyttyset on kyllä ihan ahterista, tai vastaavasta paikasta. Meillä päin on kotona alkukesänä ollut aika paljon hyttysiä ja pelkäsin pahinta juhannukseksi, kun kuitenkin oli akomus ulkona istuksia. Ihme kyllä ei näkynyt hyttysen hyttystä, joten oltiin asiasta kovin iloisia :) !

  Koirat ne on ihania, kun ovat taatusti grillimestarin seuralaisia :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, grillattavat esiin, niin ei koirista pääse eroon. :)

   Poista