perjantai 21. huhtikuuta 2017

Juoksulenkillä

Viime syksynä alettiin Mestan kanssa käydä polkupyöräilemässä 2-3 kertaa viikossa muutaman kilometrin pituinen lenkki. Osa lenkistä mentiin teitä pitkin Mesta remmissä, osa matkaa metsäpolulla Mesta vapaana. Loppusyksystä ilmojen kylmetessä mietin korvaavaa liikuntatapaa polkupyöräilyn tilalle ja jossain vaiheessa hoksasin potkukelkkailun. Olen koirien kanssa aiempinakin talvina käynyt potkuttelemassa, mutta Mesta ei ole ollut siitä sillä tavalla innostunut, että potkuttelusta olisi sille kunnolliseen juoksulenkkeilyyn. Päätin kuitenkin kokeilla, että mitä Mesta nyt siitä tuumaisi, jos kävisimme kahdestaan ilman Lumesta, kun polkupyörän vierellä juoksusta Mesta kuitenkin on tykännyt. Onneksi kokeilin, koska Mestalla oli kesän aikana mieli muuttunut potkuttelusta ja se oli oikein mielissään päästessään juoksemaan. Menneenä talvena ei vain oikein kovasti hyviä potkuttelukelejä ollut ja ne parhaat kolme viikkoa itse sairastin enkä tohtinut lähteä potkuttelemaan. Kyllä me useamman kerran silti kuitenkin päästiin tästäkin liikuntamuodosta nauttimaan.
Viimeisellä kerralla potkukelkkailemassa tiet olivat paikoin jo sulia ja tultiin Mestan kanssa pellon kautta takaisin. Lumihanki juuri ja juuri kannatteli kelkkaa, vauhtia antavaa jalkaa sen sijaan joka kohdassa ei, mutta luisto oli sentään parempi kuin puolisulalla tiellä. Mesta sai juosta vapaana, mistä pitkin oikein kovasti. Peltoja ylittäessä törmättiin valtaviin linnunjälkiin. Ensimmäisenä mieleen tuli tietenkin strutsi, joskin siinä samassa vaihdoin ajatuksen kuitenkin todennäköisempään vaihtoehtoon joutseneen. :DNyt on tiet sulaneet, joten uskaltaa taas pyöräillä, ja kelit lämmenneet sen verran, että tarkenee pyöräillä, joten ollaan käyty Mestan kanssa jo muutaman kerran kiertämässä sellainen viiden kilometrin lenkki. Metsäpolut on vielä jäässä, joten Mestan on tyytyminen polkupyörän vierellä juoksemiseen teillä, mutta eiköhän tässä parin muutaman viikon sisään jo vapailu pyöräilyihinkin metsissä päästä.

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä Mesta onnelliselta! :) Olen itsekin miettinyt, pitäisikö sitä sitten joskus opettaa koira pyöräilyn saloihin. Mutta aika näyttää. Ensin pitää kasvaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkasta, lunta ja vapaana juoksentelua - onnellisuuden resepti. :D

      Poista