perjantai 8. joulukuuta 2017

Temppu päivässä jouluun asti - "tanssi"

1.12. Ympäri pyöriminen (kanitemppu) 2.12. Jalkojen välistä pujottelu 3.12. Sivuaskeleita "nenät vastakkain"  4.12. Takaperin 5.12. Esineen nostaminen (kanitemppu) 6.12. Suomenlippu 7.12. Esineen vienti kohteeseen

Korokkeen ympäri pyöriminen etujalat korokkeella, takajalat maassa, vaatii koiralta jo hieman kehonhallintaa. Lumekselle tämä on opetettu väistättämällä namilla pyörimissuuntaan ja aloitettu palkkaamalla ensin ihan vähäisestäkin toivotunlaisen liikkumisen aloituksesta. Mestalle olen tehnyt jonkin verran opetusta samalla namityylillä, mutta muutama viikko sitten keksin kokeilla perusasentoon hakeutumisen kautta ja sillä keinolla Mesta sai juonenpäästä kiinni samantien. Mestan hakeuduttua etujalat korokkeelle, menin siis sen viereen ja otin aina yhden askeleen kerrallaan pyörimissuuntaan ja Mesta hakeutuessa koko ajan uudelleen perusasentoon, se samalla lähes huomaamattaan pyöri ympyrää etujalat korokkeella ja takajalat maassa. Seuraavaksi en mennyt ihan Mestan viereen vaan jätin pienen välin asettuessani itse edelleen seisomaan pyörimissuunnan mukaisesti, jolloin Mesta joutui itsenäisesti pysyttelemään korokkeella pyörimisessä pienen hetken. Sitten lähdin pyörimään korokkeen ympäri jättäen edelleen väliä Mestaan ja Mesta pyöri mukana, mutta ei ehtinyt saavuttaa perusasentoa vaan pyöri itsenäisesti ympyrää. Viimeisessä vaiheessa jättäydyin itse kokonaan pois korokkeen ja Mestan viereltä ja pyysin pyörimään, tai kuten käskysana kuuluu, tanssimaan, ja kas - sehän osasi! Vaati vain hieman hahmottamista siihen, että etutassut pysyvät korokkeella ja miten tässä liikutaan.


4 kommenttia:

 1. Tällä tavalla meilläkin harjoiteltiin alunperin ja välillä vieläkin peräpään käyttöä rally-tokon käännöksiä varten. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä, käskyideasta siis. Olinkin miettinyt mitä sanoisin Kikille vadinpäällä pyörimistreenissä - matkin teitä, nyt se on "tanssi" :-) Ollaan kyllä vielä melko alussa siinä (enkä ole varma millaista lopputulosta siihen haluan eli esim vaadinko itsenäistä tekemistä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käskysanojen keksiminen on kyllä joskus hankalaa, ihan vapaasti saa matkia. :)

   Poista