perjantai 12. lokakuuta 2018

Kadonneiden avainten sankari


Jouduttiin koirien kanssa eilen tosielämän esine-etsintöihin, kun illan pimennyttyä ja treenaajien tehdessä lähtöä kotiin, yhdeltä olikin autonavaimet hukassa. Muut jäivät autojen ympärille pyörimään kännykän valojen kanssa ja minä kävin pellon laitaa, jossa autonomistaja oli koiransa kanssa kävellyt, kollaamassa ensin Mestan ja sitten Lumeksen kanssa. Kännyköiden valojen kanssa siirryttiin pellon reunaa penkomaan ja laitan vielä Lumeksen etsimään autojen luota. Se tuo minulle ensin jonkun paperiroskan, josta kiitän ja annan namin, ja käsken jatkaa etsimistä.
Kohta Lumes jo takakautta ryömii sen auton alle, jonka avaimet oli hukassa. Mietin, ettei ne nyt sinne voi olla lentänyt, jos on vahingossa taskusta tipahtaneet, mutta Lumes ei luovuta, joten katsotaan auton alle kännykän valolla, jos siellä on joku toinen roska. Ei näy mitään. Käsken Lumeksen jatkaa etsimistä autojen vierustan nurmikolta, mutta se menee samantien uudestaan auton alle, ryömii oikean takarenkaan puolelle, tulee auton alta pois ja alkaa määrätietoisesti raapia siltä puolen rengaskoteloa (vai mikä se on se paikka, jossa auton rengas on, niin ne auton sisäpuolet siellä).
Jotain siellä Lumeksen mielestä siis ilmiselvästi on, mutta minähän en tiiä, mitä se etsii, kunhan vain olen etsi-käskyn antanut. Kännykällä vähän valoa ja auton avaimet näkyy heti siinä renkaan päällä, niiden haju ilmeisesti valui rengasta pitkin alas sinne kotelon reunoihin ja auton alle, jonka vuoksi Lumes suoritti etsimistä sitä kautta. Kyllä oli autonomistaja onnellinen, kun avaimet löytyi - ja koiranomistaja ylpeä, kun koiransa ne löysi, sillä koko ajan siinä etsiessä mietin, että onpa noloa, jos ne löytyykin jostain, mistä jo koirien kanssa olin etsinyt.
Moi, mä oon Lumes.

Löysin kadonneet autonavaimet, kuulitteko jo.

Aplodeja upeasta suorituksesta otetaan vastaan!

Tässä vähän mietiskelen...

...että ansaitsisin tästä uroteostani ainakin näääin ison kasan herkkuja!

6 kommenttia:

 1. Että noi sun hauvat on hulvattomia! Lapinkoirissa on kyllä aitä jotain. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän ne sellaisia hassuja ja hauskoja otuksia ovat. :)

   Poista
 2. Mahtava suoritus! Hienosti Lumes ymmärsi, että avaimia juuri kaivataan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä niin kiva itsellekin, että koira onnistuu tällaisessa käytännön työssä ja Lumes se vasta tohkeissaan oli, täällä, täällä, etteks te tajuu. :D

   Poista
 3. Kylläpäs te osasitte! Hieno suoritus. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi koira osasi, vaikka minä yritin sabotoida sen hienon etsinnän. :)

   Poista