perjantai 9. marraskuuta 2012

Kysymyksiä ja niiden vastauksia

Lupun emäntä kyseli meiltä muutaman kysymyksen:

1. Miksi päädyit juuri tähän rotuun? 2. Entä miksi juuri kyseinen yksilö?

Allu: Olin käynyt koiraleirillä suomenpystykorvamme kanssa ja innostuin tokosta ja agilitysta. Mukaan leirille tarvittavan näyttelyhäkin sain lainaan lapinkoirakasvattajalta, jonka luona käydessä tykästyin lapinkoiriin (ei ne ollutkaan sellaisia tylsimyksiä, kuin olin kuvitellut) ja ajattelin niiden sopivan pystykorvaa paremmin agiin ja tokoon. Kasvattajalla oli puolivuotias pentu jo melkein jäämässä heille itselleen, sillä muuta kuin "taviskotikoirakotia" ei ollut sille löytynyt, mutta myivät sitten minulle (koska lupasin käyttää edes jonkun kerran näyttelyissä).

Lumes: Pitkällisten pohdintojen jälkeen päädyin ottamaan toisen lapinkoiran (vaihtoehtona oli saksanpaimenkoira, mutta pidättäydyin sitten helpommassa rodussa) ja yhtä pitkällisten pohdintojen jälkeen päädyin kasvattajaan, jonka nartulle sitten kuitenkin tuli juoksu ja pennut liian myöhään omiin aikatauluihini nähden (pentu oli pakko saada viimeistään kesällä, sillä syksyllä sen tuli jo pystyä olla omillaan eli ilman vahtimista töissäni mukana). Yhdellä aikaisemmin katsomallani kasvattajalla, jolla pennut taas olivat syntyneen liian aikaisin aikatauluihini nähden, oli yksi pentu palautunut allergian (ihan todellisen, ei keksityn) vuoksi ja siten se sittenkin sopi aikatauluihini ja tuli meille.

3. Miten keksit koirasi nimen?

Allun kutsumanimi tulee sen virallisesti nimestä Aladin, Lumes taas tuli mieleeni ihan muuten vain.

4. Jos joskus ottaisit jonkun muun rotuisen koiran, mihin ehkä päätyisit?

Aktiivista harrastuskoiraa halutessani saksanpaimenkoiraan, "muuten vain koiraa" halutessani johon pienehköön seurakoirarotuun (cavalier miellyttäisi, mikäli rotu olisi terveempi).

5. Onko koirallasi jotain epäkoiramaisia tapoja?

En nyt yhtäkkiä kyllä keksi.

6. Milloin koirasi sai sinut viimeksi nauramaan? Mitä tapahtui?

Lumes on sellainen hassuttelija, että sille saa nauraa joka päivä (esim. matolla piehtarointi on aina yhtä hauskaa). Allu taas on aina ihan samanlainen, eikä keksi mitään juttuja.

7. Mikä on pahin tuho, jonka koirasi on saanut aikaan?

Allu repi ulko-oven ikkunan kehyksiä ja ovilistoja ollessaan kipeä (virtsakiteitä), mutta sitä ei sairaanaolon vuoksi periaatteessa lasketa, eikä muita tuhoja Allu sitten olekaan koskaan tehnyt, joten vanhuusiällä ruuan varastamiset on ainoat. Lumeskaan ei ole tehnyt mitään sen kummempia tuhoja, muovisangon kahvan pureskelu taitaa olla sen tuhoisin työ.

8. Mikä on koirasi lempipaikka kotona?

Lattialla keittiönpöydän/sohvan/sängyn vieressä.

9. Lempikuva/lempikuvat koirastasi?

Tuo blogin ylätunnisteessa keskellä oleva skeittilautakuva on yksi lemppareistani.


4 kommenttia:

  1. Tuo skeittauskuva tosiaan on aivan mahtava, jossen ole aikaisemmin muistanut ääneen sanoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, joskus sitä onnistuu napsaisemaan kuvan oikealla hetkellä. :)

      Poista
  2. Haastoin sinut Liebster -blogi -johonkin-ihme-haasteeseen. Käy vilkaisemassa mun blogistani yksityiskohdat :)

    VastaaPoista