sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Tavoitteiden tarkistus

Koska meillä ei tälle vuotta ole enää mitään kisasuunnitelmia, voidaan varmaankin jo käydä läpi vuodelle 2016 suunnitellut tavoitteet, tarkistaa niiden toteuminen sekä suunnitella uuteen vuoteen uudet tavoitteet.


LUMES

Toko-tavoitteet vuodelle 2016
Jotenkin lässähti tokoinnostus sen yhden, menestyksekkään voittajaluokan kokeen jälkeen. Tuntuu, ettei siitä enää paremmaksi pysty laittamaan. Nyt alkaisi tosin paikallamakuukin olla niin rauhallisessa kuosissa kuin koetta varten haluaisin, että en tiedä pitäisikö kuitenkin käydä kokeilemassa? Tai sitten ei?

Toteuma
Vähän ollaan tokojuttuja hassuteltu Lumeksen kanssa, mutta ei mitään kunnon treeniä eikä siis kokeessakaan käyty.

Toko-tavoitteet vuodelle 2017
Ehkä treenataan, ehkä ei. Ehkä mennään kokeeseen, ehkä ei. Jos mennään tulos ois kiva. Ei mitään suuria suunnitelmia, fiiliksellä mennään.


Haku-/jälki-/vot evör pk-tavoitteet vuodelle 2016
Jaah, en oikein tiedä. Kyllä me varmaan joku kerta hakumetsässä käydään ja saatetaanpa jälkeäkin tehdä, mutta ehkä Lumeksella on jo meriittiä pk-saralla ihan riittävästi. Joku viikko sitten juttelin yhden pelastuskoiraharrastajatreenikaverin kanssa ja tuli puheeksi, että hälytystehtäväkelpoisia koiria pelastusetsintöihin tarvittaisiin meidän alueella lisää ja pienen hetken mietin, että pitäisköhän, koska Lumes ois kyllä just omiaan siihen hommaan. On se kuitenkin niin sitovaa ja pitäisi itsekin kouluttautua ensiapu-, suunnistus- yms. jutuissa, että taitaa se kuitenkin jäädä.

Toteuma
Lumes kävi muutaman kerran hakutreeneissä tekemässä pientä etsintäjuttua ja on se vaan niin pätevä, ettei siitä mihinkään pääse. Tottistreeneissä Lumes pyöri Mestan mukana ja toimi oivana noutokoirana mun kapulanheittoharjoituksissa.

Pk-lajitavoitteet 2017
Tää taidetaan tipauttaa kokonaan pois, kun ei virallisia suunnitelmia enää ole, niin eipä tarvi erityisiä tavoitteitakaan.


Koiratanssi-tavoitteet 2016
Mä jotenkin hurahdin siihen hooteeämmään eli seuraamiseen musiikin tahdissa ja Lumes osaa jo melkein kaikki positiot eli seuraamispaikatkin, niin ois aika siistiä osallistua tänä vuonna äsämmiin?

Toteuma
Harjoiteltiin enemmän kuin viime vuonna ja käytiin muutamissa kisoissa, myös niissä SM-kisoissa. Lumekselle tuloksina avoimesta luokasta KM, voittajasta SERTI sekä suomenmestaruus. Aivan huikee tulosvuosi!

Koiratanssi-tavoitteet 2017
HTM-koiratanssivalioksi? Suomenmestaruuskisoihin? Koiratanssin maajoukkueeseen ja osallistuminen pohjoismaiden mestaruuskilpailuhin? Yksi kokeilu freestylen alokasluokassa? Esiintymään pariin oman yhdistyksen kesätapahtumaan? Eli ihan hirveesti harjoiteltavaa! Ja tähän sopii varmasti myös maininta siitä, että jatketaan kesäteatterissakin mukana.MESTA

Toko-tavoitteet 2016
Sikäli mikäli ei tule mitään uusia lääkityksiä ja sitä myöten estoa osallistua kokeisiin, niin pitäisiköhän tälle vuodelle olla tavoitteena ylimpään luokkaan pääsy...

Toteuma
Helmikuulla osallistuttiin ekan kerran avoimeen luokkaan ja sieltä Mestalle 1-tulos. Kevätkausi kyllä treenattiin voittajaluokan juttuja, mutta kun piti päästä osallistumaan hakukokeisiin ja pk-tottista treenatessa en piitannut mitään Mestan ääntelystä (jota se talvella ei oikeastaan ollut tehnyt yhtään), kunhan vaan vire oli ylhäällä ja tehtiin hommia täysillä, niin ei tokotreenit oikein sopineet siihen mukaan eikä siten kokeetkaan.

Toko-tavoitteet 2017
Tipahdettiin pois nuorten koirien tokoringistä, kun oltiin oltu siinä se maksimiaika kaksi vuotta, joten mitään vastaavia yhteistreenejä ei enää ole tiedossa ja treenaaminen täysin oman itsensä varassa. Ehkä koitan jaksaa sinne voittajaluokkaan meidät väkertää, jos hyvin käy.


Haku-tavoitteet 2016
Talven jäljiltä etsintähommat taas vauhtiin ilmaisun kera ja tottiksessa estenoudot ja eteenmeno valmiiksi, niin ei pitäisi olla estettä, etteilö voitaisi HK1 saada. Tosin saattaapi olla pieni aavistus, että Mestan kanssa ei välttämättä ole kokeissa yhtä helppoa kuin Lumeksen kanssa. Lumes paikkailee mun virheitä hyvin, mutta Mesta kyllä odottaa, että mä hoidan oman hommani kunnolla...

Toteuma
Mestasta kuoriutui esiin aivan valtavan taitava palveluskoira! Keväällä ahdistavien treenien jälkeen tajusin muuttaa ajatteluni Mestan treeneistä uusiksi ja siitä alkoi tulosputki vertaansa vailla: toukokuulla meidän ihka ensimmäinen hakukoe ja sieltä koulutustunnus HK1, syyskuulla siirryttiin 2-luokkaan ja Mestalle koulari HK2, marraskuun alussa kaiken huipentumana voittajaluokan kokeesta HK3 ja koska nämä kaikki tulivat 1-tuloksilla, sai Mesta näin myös ensimmäisen kiinnityksensä käyttövalion arvoon.

Haku-tavoitteet 2017
Tää on vaikee! Saatiin Mestan kanssa tänä vuonna jo niin huikeat tulokset, etten olisi mitenkään osannut tai edes uskaltanut haaveilla niistä. Kaverit sanoo, että pitäisi yrittää osallistumisoikeutta palveluskoirien SM-kisoihin. Jos vaatimukset osallistumisoikeuteen ei muutu, pitäisi Mestan saada kaksi HK3-koularia päästäkseen mukaan niihin karkeloihin. Ja jos haluaisi käyttövalioksi, ei riitä pelkät koulutustunnukset vaan pitäisi tulla 1-tuloksia. Nää on niin isoja ajatuksia, etten uskalla niitä tavoitteiksi laittaa. Ehkä me vaan treenaillaan, yritetään pitää saavutettua koulutustasoa yllä ja katsotaan, mihin se riittää.


Agility-tavoitteet 2016
Mestan niin pitäis päästä treenaamaan agia ja saada kisaamista varten tarvittavat loppusilaukset kasaan. Itseäni ei vain jostain syystä nyt yhtään kiinnosta agility ja ärsyttää, kun menee kaikki aiemmin sen eteen tehty työ hukkaan... Kaikki mahdolliset lainaohjaajatkin asuu vähän väärillä suunnilla.

Toteuma
Ei tehty agia kyllä sitten yhtään.

Agility-tavoitteet 2017
Jos saan jostain agi-innostukseni takaisin, niin treenataan ja kisataan, jos en saa, ei tehdä taaskaan mitään.


Koiratanssi-tavoitteet 2017
Mesta osaa jo sen verran erilaisia seuraamispaikkoja, että eiköhän olisi silläkin jo aika koettaa onneaan koiratanssin HTM-lajin parissa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti